Friday, April 20, 2012

jom pesta buku ! lai lai lai ! mari mari !

Assalamualaikum semuanye !

yeeeeahh!!!!!pesta buku datang lagi..daah masuk tahun ke12 yee..
haa,,korang2 yang memang gile buku tue!jom pegi..mesti tanak lepas peluang kaan..
tarikhnyee 12april-6mei yee kawan2!

haa,awak,awak dan awak tue !saye tawulaa awak kaki novel !don't ever miss it !mesti nty rambang mate je kan mate korang pilih novel !mesty mate korang bling2 je tgok !haah,belilaah semua !kayelaa org yg jual buku tue..

haah,korang boronglah buku2 tue banyak mne korang nak !
saye naak pergi..=,( ..tapi tak tahu dgn sape..tgoklah nty..
mesti meriah n sesak kaan..tapi klw nieya pegi sane..duit dlm tgn ni mesti ade >1k..
hahaa..pantang nmpak buku..klw boleh,sume nak borong tw!haa..hahahahha.. =D
mane laa cukup bwak duit seciput jee..nty kang meleleh jee air liur tgok org beli buku bnyk2..

haa,ni nak bagi 1-2 tips nak beli buku utk yg bajet cukup2 jee kaan..

sebelum nak beli tue,korang mesti fikir dulu,buku tue penting ke tak,bermanfaat ke,klw boleh bermanfaat utk org lain jugak..klw setakat g sane nak beli komik2 tue,baik tak payah yee dik..

utk bajet cukup2 ni,korang kene tawu bezakan mane satu buku keperluan dan kehendak..
klw keperluan,korang belilah,,tapi !klw semate2 ikut kehendak,tak penting,baik tak payah beli..
akn dtg,boleh beli..tak lari tak buku tue..

haa,lagi satu..kpd korang2 yg mbawa handbag tue jage2lah yee..hati2 k..
yang bawak anak,sedare-mare,kaum kerabat tue pun same jugak..bahaye..smbil2 carik buku tue,jgn lupe anak  dsisi..ehehe..*ayat..taa bley blaa..haa,nty kang,buku yg dcari,ank yang hilang..kan susah tue..

okaylah,hope,tips2 yg tak seberape ni brguna laah kaan sdikit sbanyak..
klw ade rezeki,jumpe korang kat sane!ahahahaha..mcm cam je muke an..ekekeke..

ilmu itu penting !jangan diabaikan !biar miskin harta,jangan miskin ilmu !
pilihlah buku yang bermanfaat utk diri sndiri dan orang lain k !

okaylah.bye~
c ya!

Assalamualaikum..

CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

No comments:

Post a Comment

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com