Tuesday, April 17, 2012

resepi kek/biskut batik paling ummppphhhh !

Assalamualaikum korang!

okay,kali ni crafty nieya nak kongsi 1 resepi yang memang sangatlah senang!cume 4 bahan jee..taa macam 5rencah 5rase..ade 5..ni 5 jee sangatlah simple.yang tak pandai masak pun boleh cube..yang ni saye bagi  tajuk 4rencah 4cara mudah mmbuatnye!
Okay,let's do it!


RESEPI BISKUT BATIK ALA CRAFTY NIEYA

BAHAN2NYE:
-mentega 1/2 cawan jee,tayaa bebanyak!
-susu pekat manis 1/2 tin(klw pakai tin),
-milo 1 gelas,
-biskut marie yang telah dipecah2kan/dipotong (1/2@2baris yg dalam peket tue,tak tawu?tanye kt kedai)

CARA2 PEMBUATANNYE:

1.panaskan/cairkan metega dgn susu pekat manis dan kacau sampai sebati.
2.masukkan milo.kacau sebati sampai tak bergentel n jadi pekat likat.
3.masukkan biskut marie tadi.kacau je.pastikan semua biskut sebati dgn milo.
4.siap,masukkan dalam plastik or bekas.biar sejuk jap.then,bentukkan jadi macam roll.sedia dipotong !

TAMBAHAN:

-kalau nak lagi umphhh !,boleh jugak kalau korang nak letak kurma/kismis/kacang tanah/badam/kacang hazel/buah gajus !kalau tak nak tayalah letak,pun dah sedaap dah !
senangnye !
kann,senang bukan ?
apelagi,cepatla try !
nnti bagi feedback okay ?
senang sangat kalau nak dibandingkan dgn biskut2 lain !
waahhh,boleh buat bisnes neh ! 
ade yang nak order ? 
ehehehehe..



macam nilaah hasilnye..gambar2 ni di cekup kat google..ehehe..
gmbar homemade tue nanti2 okay..
cantik kan ?

lagipun korang bolehlah kalau nak tambah pendapatan tue..
macam mak saye..

sepotong 50 sen..kalau orang tanye,kenape mahal ?
sebab milo naek hrga..bahan2 pun mahal..
haa,2 singget !2 singget !2 singget !(*buat gaye MAIL upin ipin~hehehe)

okay,kalau suke dengan entry nie,boleh like,share n comment k ?

thanks for watching !
and selamat mencuba korang !
have fun !
kena byak sabar !
hasil pun mantap n owsem !
k bye~

 Assalamualaikum.
CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

No comments:

Post a Comment

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com