Thursday, May 17, 2012

fakta tentang aku yang korang tak nak tahu !

Assalamualaikum u olszz !

ape khabar ? how are you ? annyeong hasaeyo ! 

okay , kali nie nak citee beberapa fakta tentang aku . *yee , aku . 

beberapa fakta tentang aku yang korang tak pernah tahu dan tak nak ambil tahu:*kesah pulak korang kaaan tentang aku . hihi . 

1.aku seorang yang pendiam , tapi bile kat rumah dan bersuara , pot pet pot pet . .

2.aku tak suka orang tegur aku , nanti aku sakit hati or memberontak . *depends on the way dye tegur aku lah kan . tapi kalau tegur silap aku , insyaAllah aku boley terima . 

3.aku kuat perasan . haha . sO , jangan buat benda2 yang boleh meransang keperasan aku neh . tawu ? hihi 

4.aku kurang suka bergaul dengan orang kebanyakan . hihi . maybe sebab dari form 1 aku duduk asrama and balik asrama , duduk rumah jee . sO , aku tak banyak jumpe orang . 

5.aku tak suka orang call aku . nak2 dengan orang yang tak kenal and tak kenal nombor . nanti aku menggigil nak cakap . lagi2 bile dengar suare lelaki . huhh , nak gugur jantung aku . haha . sO , ade pape hal just message je kayh . 

6.aku jugak tak suke buat video call n terima video call dari orang Or kawan2 aku . tak tawu nape . nak2 aku mane reti gune benda alah tueh . haha . haii . chat tak boley kee ???

7.bile aku buat keje dgn serius , tolong jangan kacau aku . focus okay ? haha . lagi2 mase cegu tengah mngajar and aku tengah focus , tlonglah jangan kacau aku . hempuk dgn krusi naa taaa ?

8.bile aku buat keje dan mule bosan , aku suke kacau mmber2 aku . haha . *dendam . kadang2 aku suke jalan2 dalam kelas . tengok orang buat keje . *mase kat skolah laaa . 

9.aku anak sulung dari 5 orang adik beradik . 4 pompuan 1 laki . yang bongsu laki . jangan tanye lagi ey ? hehe .

10.aku suke kacau adik laki aku *umO 4 taOn . aku akan kacau dye . kadang2 sampai dye nangis . hihi . nanti mesti bapak aku marah . haha . anak bujang sorang lah katekaan . 

11.aku benci orang pandang aku semacam . macam aku neh orang bOdo jee . macam aku ade buat salah . 

12.aku suka gabungan colour pink muda+biru muda . cantik . bagi aku , asal ade pink , mesti ade biru . asal ade biru , mesti ade pink . macam jugak laki pompuan . utara selatan . barat timur . macam pasangan gitue . hahaa . 

13.aku suka tydO . ahhhh , bestnyee . haha . kadang2 aku suke jadi burung hantu . fb lah jawabnye .

14.aku ade adik umO 17 taOn niey . and aku tak kamcheng dgn dye . ketinggian kitorang hampir sama . dye lebih tinggi . kadang2 kitorang same2 ketawe . nanti gaduh balik . sebab aku suke kacau barang dye . dye tak suke barang dye dikacau . eleyh . macamlah barang kesayangan dye tueh boley bawak masuk kubur . kan kan kan ? maybe sebab aku jelez tak ingat kot pasal dye lagi pandai dari aku . hihi . dgn adik pun nak jelezz .

15.aku suke bile mak aku bawak balik hadiah mase hari guru . nanti mulelah aku menyibOkkan diri bukak hadiah2 tue . banyak taw . byselah . cegu kafa . rase macam nak jadik cegu jugak . hihi . 

16.aku tak suke tengok orang yang mule2 pakai tudung , pastu free hair . lahaii . doa jelaa dye tebukak aty nak tutup aurat balik . Amin .

17.aku mmpunyai sikap panas baran sikit . hihi . tapi aku baik kayh . haha . *masuk bakul , nak angkat sendirik . 

18.aku seorang pendengar masalah orang yang baik . hihi . kalu korang ade masalah , citee jee kat aku . aku sudi dengar . tapi kalau bab2 selesaikan masalah tue , boley carik orang lain . hahaa .

19.sikap aku dalam alam maya agak berlainan dengan reality . sampaikan ade budak tue cakap nak tengok pic aku . dan dye cakap , pic aku agak berlainan dgn sikap aku . haha . tak kenal maka tak tahu . hahaa

20.aku mempunyai tahap pemalu yang tinggi bile jumpe orang @ dalam reality . nak tegur orang pun kena tunggu orang tue tegur kite dulu , barulah aku boley go on . haha . *harap maklum yee korang ! dalam alam maya pulak , muke aku memang muke tak malu nak complain orang , like , komen2 orang . haha . dyorang tak cam aku . haha . that's whylaa aku tak suke bergaul dgn orang kebanyakan kcuali dlm fb n blog   . haha .

21.aku benci kawan makan kawan , kawan tikam belakang , kawan cakap belakang , kawan tetak belakang . errkkk 

22.aku reti masak sikit2 . tapi kalau nak suruh masak nasi beriyani , nasi tomato , n lain2 tue kena tengok resepi . mule blajar masak starting skolah rendah . dulu mak abah selalu keluar keje and balik lewat malam . sO, nak tak nak , kenalah blaja masak . nanti adik nak makan ape ? batu ? aku kan kakak penyayang & bertanggungjawab . haha . *kelentOng tueh . mak selalu ajar masak sayur , nasi goreng , ayam kunyit . bla bla bla . sO , ade makanan yang mak aku tak ajar , kena tengok resepi . *tO my future husband , sedia maklum yee . nanti i blaja okay .

23.aku penah couple hanye sekali *mase form 4 . tak sampai sebulan ke seminggu aey , aku mintak putus . 

24.aku tak tawu kenape kadang2 aku berlagak gangster depan laki . maybe tak nak tunjuk yang aku nie lemah kot . entahlah . aku penah hempas pintu keluar dgn kuat . padahal , aku tolak pelan jee kot . haha . bdak laki hapee lagi , boOoOo . . hihi , *malu kite . 

25.aku suke bile orang puji hasil keje aku . rase dihargai kw aku . ^^

26.aku akan baik dengan orang tue bile dye buat baik dengan aku . aku akan buat jahat dengan orang tue bile dye buat jahat dengan aku . 

27.mak aku cakap , dulu mase mak bidan jage aku mase kecik , dye kate . aku berat tulang . hahaa . sape2 yang berani buat hal dengan aku , aku kick dye ! aku patahkan tgn dye ! haha *jahat taa aku ? aku nie dalam jahat ade baik . dalam baik ade jahat . tak terlalu baik dan tak terlalu jahat . suke ambik jalan tengah lah senang cakap .

28.kuat sensitif , kuat jealous and romantic kOtt ! even kalau kawan aku rapat dengan orang lain pun aku jelez tawu . harap maklum please . errrr

29.aku suke memotivasi and support orang . lagi2 kawan2 aku . 'kau boley buat doe , jangan takut . aku tau kau boley buat . dont give up kayh!' haa . cam nie laah . *agak2 , boley tak jadik macam Dr.Tuah tue ? hihi . doakan jeelaa aku jadi pakar motivasi yang sempOi ! hihi . Amin Ya Allah *sambil tadah tangan .

30.bile aku suke sesorang tue . aku tak berani nak luahkan . sO , suke dalam diam jee . entah bile boley luahkan . haha . kate orang , tak baik pendam2 , nanti diri sendiri jugak yang merana . huhu . bukan ape . segan doOe . ^^

31.aku suke orang bace blog aku . rase macam 1 kepuasan bile orang bace hasil tulisan kite . tO korang , thanks for reading my blOg ! i really appreciate that ! seriously ! feel free to like , comment , subscribe my fb update and also follow me if you like my blOg . *okay , stOp speaking !

32.instinct aku boleyh dikatakan agak kuat . haha . kalau bab2 cari barang kat rumah nie . tanye jee aku . mesty jumpe punye . haha . tak semualah . and aku pandai buat keje sendiri . cari sendiri . cOntoh , blOg nie . first2 buat , memanglah huru-hara . bile tengok tutorial banyak2 kali . baru boley cantik cenggini . adelah jugak tanye mmber . memang banyak buat silap . tapi bile buat sendiri . kite boley tahu ape silap kita and tak buat lagi silap tue akn dtg . 

33.aku ade sorang kawan bername Mieza *bukan name penuh . aku suke melayan kerenah dye walaupun kadang2 tue sebel jugak layan dye . haha . rumah kitorang dekat2 jee . lahir pun bulan yang same . mase skola dulu , dye memang becok nak cite semua perkembangan dye seharian . dan aku akan jadi mangse pendengar setia dye . nak2 mase balik skola same2 jalan kaki . haha . dye memang peramah , banyak mulot . kadang2 boley buat orang tergelak dgn perangai dye . *Ohh miza , i miss that time ! untOnglah kaw . aku buat entry pasal kw kejap . hihi . tapi , sekarang dah jarang cOntact2 . dye busy keje . hOpefully dapat same Uni nanti . taw taw taw mieza ?

34.aku seorang yang baik walaupun mulut ney jahat sikit . haha . *tak jahat sangat okay .

35.aku suke makan dan gile makan . tapi badan tak naik2 . still kecik comel jee . *comel kee ? haha

36.i lOve music very much . suke dengar lagu . radio . suke dengar mak jemah Era Fm . hihi . kelakar laa .

37.orang selalu tengok muke aku agak garang dan sombong walaupun hakikatnye tak . hihi . chill sudaa . memang muke aku cenggini . cube korang tegur2 aku . mesti pandangan korang akan jadi lain . *mane tawu . haha .

38.aku tak suke bile orang cakap diri dye tak boley buat itu ini . rase macam naa sepuk jee . hihi . yelaa . cube buat dulu . jangan cakap tak boley . sume orang boley buat . percayalah ! believe me ! chayOk ! *muke bersungguh2 bg motivasi kat orang . haha

39.aku tak suke bile kawan aku tanye ape rahsia aku jadi pandai . sebab kadang2 bile aku terangkan macam mane aku jadi pandai , kebanyakan dyorang tak ikut pun cakap aku . still berada dalam situasi yang same . tadee tanda2 dye nak berubah . *btw aku bukan pandai sangat , dyorang lah yang kate . hahaha . maybe dyorang tak tawu macam mane nak berubah kot . 

40.aku suke tolong kawan2 aku . support dyorang . nak2 bile time pekse . *bukan nak bangge lah ey .
cian kat dyorang . yelaa , ade yang tak faham kehendak soalan . *kitorang sekolah arab . sO , bile ade mase , aku tolong2 bg dyorang panduan nak bace yang mane . walaupun aku tak tolong banyak . aku harap mmbantu even aku sendiri terkapai2 . haha . 

41.bile aku tensiOn , semahu2 nye aku nak jerit kuat2 . kalau tak boley aku akan layan lagu yang aku suke sampai naik boring dengar . atau tengok tv .

42.aku suke laki yang simple , pandai jage aku , romantik , and caring kott . haha .

43.aku seorang yg tak tetap pendirian . and suke tukar2 background blog . mesty korang pelik kaan . haha . kan bosan tengok benda lame . sO , aku selalu nak tukar bile dah bosan tengok background . and aku suke upgradekan blog aku . ^^

hmmm , lagi ? ape aek ? maybe sampai sini jee kot . kalau ade lagi , aku tambah okay ? sorry lah yee if aku banyak terperasan dalam neh . hahaha

thanks bebanyak lah kat korang yang bace sampai habis entry niey . aku tak rase orang akan bace sampai habis . mesti bOsan kan . hehe . nama pun fakta tentang aku . banyak kelentong ney . haha . cerita pasal diri sendirik pulak tueh . ape pun korang yang menilai diri aku macam mane . . 

okay bye . 

Assalamualaikum . .
CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
3 Comments

3 comments:

  1. teeeeerrrrbaaaaeeekkk lhaaaa niieeeeyyyaaaaa ! i loike it ! <3

    ReplyDelete
  2. panjang giler.. hahahaa.. tape laa notice as dh bace.. wawawaww93!!~

    ReplyDelete

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com