Sunday, May 20, 2012

pengalaman menyeramkan !

Assalamualaikum u Olszz semua !!!

bertemankan lampu laptop dengan lampu tv malam2 nie . . 
nieya nak kongsi satu pengalaman yang membuatkan nieya takkan pernah lupe sampai bile2 . . 
hehh hehh hehhh . . jage-jage . ade yang memerhati . . *buat gaye ala2 kiah propa galaksi tueh . hihi . 
lihat kiri , lihat kanan . melintaslah dgn segera . hahaha . naseb baeklaa malam neh hari rabu , bukan khamis malam jumaat . kalau taaaa . . heeeeeeeeeeeeeee . . seram .

okay , cite neh berlaku mase nieya form 1 . duduk asrama . biase lah kan , kalau dah duduk asrama tueh , mesty ade yang jage kaan . hih hih hiiiiieee . . haha . tawu takOt ! haha
asalnye hOstel tue dulu , tempat orang jepun duduk dulu . adelah hostel tue . tak leyh bagi tawu namenye . secretO de AmOre alfOnsO de Albuerqueqe . hahaa
nie baru permulaan . saje nak bagi meremang sikit bulu roma korang tue . hehe . okay , straight to the point .

ceritenye bermula begini . . 



Adelaah satu malam tue . nieya berade dekat hostel . baru lepas habis prep (study) kat bangunan sebelah hostel tue . adelaa beberapa kawan nieya tue , dye nak amek air panas kat dewan makan . mase nak balek hostel tue kan . kan . kan . seram pulak nak citee . heeeeee . . aku yang dok meremang . haha
mase OTW nak balek hostel tue , kawan nieya yg namenye Leha Cun(bukan name sebenar) tue macam ade ternampak satu benda dekat belah kanan dye , dekat2 dgn pokok .



tetibe , termOs yang dye pegang tue jatuh terlepas daripada tgn dye . dye macam daa takot . mmber2 lain tanye dye . *mase kt tmpat kjadian , nieya dah kat hostel . "kenape Leha ? kenape nie ?" macam ade yang tak kena jee kan . ntah . ta tawulaa ape kebendenye yang dye nampak . hishh . ta maOla cite bende tueh . alih-alih , tetibe jee , c Leha tue terus pecut berlari-lari anak 800km/j terus menuju masuk dalam hostel . mmber2 lain pun dah rase lain macam jee Leha nie . dyorang pun terus kejar Leha masuk hostel . .

c Leha pun terus berlari masuk hostel naik ke tingkat dua , bahagian hujung . terus dye duduk kat tangga . dye duduk mencangkung dengan muke pucat . aisehmen . da mule dahh bulu roma meremang . korang pulak ??? heeeee . sebelah kiri bangunan hostel tue , pokok2 kelape sawit . 
then , ade sorang senior kitorang tue , dari tingkat 3 nak turun bawah tingkat 2 . bertembung dengan c Leha tue . akak tue perasan ade yang tak kena dengan dye . then , akak tue pun bace2 lah ayat-ayat suci al-Quran . *mase nie , nieya kat tingkat 3 , berborak sakan dengan kawan . haa , taa perasan lagi . 

suddenly !

  arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ade orang jerit !!! sape lagi . c Leha dah terkena tue . nieya ape lagi . starting menggigil2 . takut gilee laah . yelaa . selama nie mane penah dengar kes2 histeria cenggini . pastue apelagi . sumee turun bawah (tingkat 2) . nak tahu ape jadik . tengok2 sumee dah berkerumun situ . c Leha tue pun mulelaah testing2 suare kuat ke tak . mak aiyy . kecut perut aku tawu ! jerit2 . then , kitorang bace2 ayat2 . pastue panggil warden pompuan . last2 , warden tue call laa warden asrama laki . takut gilee mase tue . tengok dye histeria . bende tue tolak2 meronta2 mintak dilepaskan . kuat kw ! mengalahkan Hulk . hahaa .

ustaz warden tue pun bace2 lah ayat2 suci al-Quran . klw taa silap kan . dye ade suruh bagi c Leha tue minum minyak ape aek ? ntah minyak gamat , ntah minyak pengasih , ntah minyak senyonyong . nieya pun tak tanye mase tue . tapi sebelum tue dibace2 dulu laa . bagilaa c Leha tue minum . ade laa jugak bagi air suam yang diletak kertas diisi ayat2 al-Quran .

then , lame2 tue okay laa . bilee dye sedar jee . dye pelik semacam . yelaa , mane taknyee . 1 asrama berkerumun , himpit2 tengok dye . pastue dye rase tekak dye ade rase lain macam . kitorang buat dek jee kot mase tue . daa tak bape nak ingat lah . yelaa . baru masuk asrama .

kejadian tue first time bagi nieya . siasat punye siasat . dulu asrama pompuan tue asalnye kubur orang jepun . heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee . takutnyeeee . kadang2 bile malam2 ade terdengar orang jepun berkawatlaa . macam2 . klw taa silap , dalam tahun tue . macam2 hal berlaku . ade yang kena tindih laa . kena kacau . port paling keras , bahagian hujung sekali . mase tue , belum jadi dorm lagi . masih aras .

kawan nieya pulak cite , malam2 dye pasang jam loceng taw . entah jam tue hilang ke ape ntah , bile malam2 , dye dengar bunyik jam loceng macam bergerak dari tempat dye sampai hujung aras . heeeeeeeeeeeee , serammmmm . kecut perut weyh .

haa , lagi satu . ade sorang kawan neh . name bukan sebenar dye , nana . dye duduk sebelah katil nieya mase tue . tapi , nieya katil atas , dye katil bawah . satu malam tue , dye rase katil dye bergegar . dye pun cakap ape ntah mase tue . heeeeeeeeeeee . tetibe , dengar dye jerit malam2 , terus meremang bulu roma neh . menggigil kw . dye tadelaah jerit2 macam orang kena histeria . dye cakap ape aek , yang penting dye ade sebut name keturunan sheikh2 nie . taa lame pastu , benda tue diam . akak2 senior ade 2 orang mmberanikan diri tanye kenape . haishh , aku mase tue , nak toleh pun takut . jangankan nak toleh , nak bergerak sikit pun dah takut gilee . dalam hati , bace2 lah ayat kursi banyak2 kali . sampaikan aku bace tunggang-langgang . hahh . takut punye pasal . last2 , akak2 senior tue suruh dye g ambik wuduk . dyorang teman .

besoknye lepas je solat subuh , kitorang ramai2 berkumpul tanye ape jadik . fuhhh , aku pun mestilaa nak turut serta . hahaa . then , c nana pun citelaa dari A to Z .

banyak gilee nak citee neh . mase form 2 pun ade jugak . time tue mmg tak boley bla lah kaan . lepas sorang , sorang kena . sampaikan ustaz2 datang tolong . hihi . mmg mase tue rase macam hidup dalam ketakutan pun ade . nak2 time nak pekse . mmg benda tue kacaulah kaan . bile kenang2 balik , best sangat duduk asrama . macam2 hal jadik . cube kalau tak duduk asrama , duduk luar , takdenyee nak merasa kehidupan asrama yang penuh ranjau dan onak duri neh . hahahaa . tak sia2 mak abah hantar masuk asrama . thanks mak abah !

mase form 6 pulak *bab baru . hehe . lagi seram . ade 4 tingkat .asrama kitorang gabung ade 4 blok . kat tingkat 4 tue , ade 3 penjuru pintu dorm berkunci . 2 pintu tak boley bukak pintunye . 1 lagi boley bukak pintunye , just keras jugak dorm tue . tak de penghuni . benda2 tue je tumpang duduk sekali . yelaa , dye pun nak jugak merasa camne duduk asrama nie kaan . dengar2 , tahun2 sebelomnye kitorang masuk , adelaa beberape budak nakal yang nak tahu sangat ape ade dalam tue . ntah dyorang bukak gune ape ntah .   bile bukak jee , orang yang depan sekali bukak terus kena rasuk diikuti bebudak yang belakang dye . peghhh . terketar2 aku mendengarnye .

lagi , budak laki nampak ade sorang pompuan tengah sikat rambut dye depan tingkap . asrama laki bertentangan dgn asrama pompuan . dye pun tegur lah kat K.A. aka ketua asrama kot . weyh , jage sikit anak buah kw tue . tutup aurat sikit . budak laki tue cakaplaa dorm sekian2 . akak KA dah pelik , bukan ke dorm tue mmg berkunci . heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee . ade laa tue yang menghuni . takuuuuuuuuuuuuuuut . tapee , Allah ade .

okay , stop sini . daa meremang dah niey nak type . 'terbayang-bayang , tiap masa , senyummu menggodaa'  *buat lagu saiful , ku juga mencintaimu . hahaa

k laa . bye u olsz , sorry banget , entry baru nak publish hari niey , kalau tak hari tue dah keluar . hihi . macam buku pulok nak publish2 neh .

p/s : maaf , bagi yang tahu cite ney , maybe ade yang silap2 ke mase aku type cite ney . tapi , tak mengubah tujuan asal ok . sO , harap maklum . 

Assalamualaikum dan selamat malam . jangan biarkan diri anda diselubungi . . . . . . . MISTERI YANG TAK TERUNGKAP . . . . . ngeh3 . lihat kiri kanan . heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee . hahaa


CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
2 Comments

2 comments:

  1. singgah sini, maaf x sempat baca panjang sangat.. hehe apapun salam perkenalan dari Don, via FB

    ReplyDelete

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com