Friday, May 25, 2012

temuduga yang tak terduga !

Assalamualaikum u guys !

buat ape tue u olsz ? ok , sebelum tue nak ucap 'selamat hari lahir kat abah' ! walaupun dye tak bace blog neh . haha . thanks abah for everything !

okay , dah bace kaan title atas ?


FYI , hari nie nieya ade interview dgn syarikat al-ikhsan . ade cekgu offer kat bapak aku yg kawan dye keje al-ikhsan tgah carik jwtn *** untuk cwgn kt Pontian . kenal kaan ? taa , kenal , buat2 jee kenal . sO , ape jadik ? jum bace pelan-pelan . slow-slow okay . nanti korang taa paham . 

ya Allah , seyez . mase tue mmg tadee confident langsung nak dapat jwtn *** tue . aku memang dah boleh jangka dah . tapi demi memenuhi tuntutan bapak aku yang suOh pegi . aku gagahkan lah jugak . malam semalam cekgu offer . aku kate okay jee . cekgu suOh bagi name , nO . tel , i/c . 

besoknye(semalam) , orang dr al-ikhsan tepOn 3 kali . aku tak angkat . jam 10 pg . aku silentkan phone . hehe . petang tue aku call balik . last2 dye tanye . minat tak dengan jwtn nie . aku kate jee , minat . tak lame pas tue . orang tue call balik suOh g temuduga harinie pukul 11.45 pg . bawak document2 penting , resume , sijil2 , bla , bla , bla . huhhh . petangnye(semalam) siap2 pegi amek gambO kt kedai cine . snap2 . tak sampai 5 minit dah siap dah . habis 1 keje . 
malamnye buat resume pulak . hadOyaii . mane penah buat . mase spm dulu adelaa jugak blaja buat resume@CV . tp bahase inggeris . last2 , tanye pacek gOogle n pacek Bing . banyak betul resume kuar . aku pun buatlaa . main bedal jee . surat application pun aku buat sekali . standby jee walaupun tak diminta . peghh . ayat berbunga kw . aku cakap , 'aku harap dapat job nie , n aku akan berusaha demi meningkatkan produktiviti dan margin keuntungan' . hahaha . mentang2 spm amek ekonomi . ayat pun tak bley blaa .  

sO , the interview mule pukul 11.45 pg . kat jb . pagi tadi , siap2 . dengan baju kurung cokeletnye . dengan borrow tudung adek lagi . dengan pakai kasut baru Bum adek lagi . mmg kena Bum lah kw . mane taknye pakai baju kurung dgn kasut oren+hitamnyee . stylO laa kaan . dengan cekup beg sakan laah . huhh . memang kena ketawe sakan lah kaan kw . haha . sume nak borrow . baju jee sdn . bhd . hihi . 

pastu , jam 9 pg , tunggu bus . mak tolong teman . thanks mak ! memule , nak take a cab jee . last2 , amek bus . huhh . apelaaa . nak kena pusing balik jugak nanty . dekat taman U . penat gilee ulang-alik2 . cehh , macam bawak kete sendirik jee . 

sampai sane pukul 10.25 pg . rehat2 jap . pastu dalam pukul 11 lebih g masuk dalam factory store al-ikhsan tue and bg salam kat jurujual tueh . *nsem woO wa cakap , smart . hmm , saye datang untuk sesi temuduga . org tue dah terpinga2 . haaah ??? kejap aey ? dye call sape ntah . last2 dye soh pegi bangunan hujung sekali . mak haihh . banyak betul tmpat dye . g hujung . tengok bgunan al-ikhsan jugak . tapi tutup jee . 

huhh . dahlaa penat . lapO gilee pulak tueh . last2 pukul 11 lebih ade akak tue call . tanye pegi tak interview tue ? dah cakap3 . mbebel tak jumpe outlet nye . last2 nampak bngunan peach hujung sekali . tengok punye tengok . laaa . ini peach , bukan kuning kak Ooi . ade 4 tempat pulak tue dalam 2 bangunan . kilang+outlet+kedai dye . pastue dengan muke tak dee prasaan masuk laa bg salam . *mak tunggu n duduk kt luar . akak tue tanye , >ct.rabiatul ? <haah . pastu kena isi form .

dah siap . dye sOh duduk . huhhh . lame pulak tueh . waiting . waiting . i'm waiting . waiting outside the lines . . lalalalala . mase duduk2 tue , jam pukul doblas dah . cepatnyee . pastue orang2 yang keje situ pun g rehat . mak aihhh . pompuan ramai wOo . sume bertudung . alhamdulillah . laki sikit jee . tengok dorang pandang aku , rase kerdil pulak . tak sumelaa . ade yang buat2 tak nmpak . padahal lalu sebelah jee kot . tunggu punye tunggu . last2 . g temuduga kat luar sebelah tue . 

senang cite , dyorang cakap , aku kurang pengalaman keje , low confident , muda lagi , bla , bla , bla . okay , i accept that . haduyaii . dye nie ta ley cakap cepat ke . jgnlaa sampai aku jatuh pengsan depan dyorang sudaa . dye bg tips2 acane nak tingkatkan diri aku . mule dari bawah . step by step . bina keyakinan diri . blaja sampai master . nanti orang akan cari kite . bukan kite cari orang . cOz master tue dah train kite acane nak cOmmunicate dgn orang sekeliling . result aku memang okay . and dye akan consider aku amek position mane , tak sure lagi . dye soh confirmkan betul2 dgn family . kalau betul2 minat , call dye . dye perlukan stuff kat Pontian . dye cakap lagi , kejenye starting pukul 10 pg-11mlm . mak aihh , cekgu cakap smpai pukul 7 jee . taa paham . pastu , sabtu ahad pun keje jugak . public holiday pun keje jugak . haiyya . dah macam orang cine punye bisness dOoe . papelaa . selesai . okay . terima kasih .

then , nak balik , jalan kaki sikit . tunggu bus . huhh , alhamdulillah tak lame . pastue bus causeway link pun tibe . there you are ! pastue turun skudai parade kott , amek bus maju 96 untuk membawa kami pulang . . alhamdulillah . petang tue sampai bustand . tunggu abah kat maybank . punyelaa lame . dengan perot lapO gilee . pastue teman mak cashkan dwet n pegi MB bungkus mknn . mkn jee kat rumaa . akhirnye . alhamdulillah , sampai rumaa . hOme sweEt hOmee . ^^

sO , as a cOnclusiOn , untuk temuduga nie aku tak harap pape . just nak amek pengalaman mase temuduga . buat resume . yelaa . sebelom nie , mintak keje kat pet shop tue , tadee nye dye suOh buat resume , dokumen2 neh . yelaa . just bawak diri melenggang . datang2 isi form . temuduga boley pegang hamster ke taa . last2 dapat . hihi . last2 berenty . haha . sO , banyak yang aku blaja utk temuduga kali ney . pengalaman , pengetahuan , pemandangan , jumpe orang .


yelaa , cube kalau aku tak pegi temuduga tueh , tadenyee nak naik bus lagi , tadenyee aku tahu skudai parade . at least , dapat infO tentang syarikat al-ikhsan . opis dye . dapat naik bus , tengok pemandangan ciptaan Allah . lainlaa kat rumaa , asyik tengok wall rumah jee , asyik tengok wall fb jee . asyik dok terperap jee kat rumaa . hari nie aku dapat pengalaman berharga . pengalaman baru . haha . aku ada , kau ada ??? jangan lupe tengok filem tue aey . cambest jerk . tapi petang tadi , ade sikit marah2 pasal hal lain . malas naa cite .

thanks bace entry bersepah ney . k la bye~

Assalamualaikum . .


CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
4 Comments

4 comments:

  1. haha..dri atas smpi bawah aku baca..nice story..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much master..huhu..terharu kw bace sampai habes..pnjg neh..haha

      Delete
  2. suspen tul aq baca.
    baca tittle igtkan temuduga maktb ke upsi ke..
    rupanya keje..mmm.
    aq penah gak tmdga keje kt petronos.tapi takde rezeki.
    haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kw neh..tapelaa..akan dtg yee..ade punye..

      Delete

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com