Wednesday, June 06, 2012

bff . best friend forever ?? ade ke ???

Assalamualaikum yuOlsz disane !!!!!!!!!!

rindu taaaak ? 1 hari tak buat entry rase macam nak demam rasenye nieyh . . ahahahaha . sebelum kena demam , baik buat entry cepat2 . >< hehe

korang !!! jom buat duit !

okay , sebelum bace entry nieyh , wajiblah korang bace title dulu yee . kat atas tue . ade taak ? ade ? takde ? ade ? takde ? aiyoO . bace title nieyh , 

bff . best friend forever ?? ade ke ???
yeahhhhhhhhhh , begitulah tajuk pembelajaran kite untuk harinie yee pembace2 semua . pembelajaran kite hari nie sangat2 touching , sile sedia tisu untOk lap hingus cendol anda yang akan meleleh sebentar lagi . 

bff . singkatan dari ape ????????????

~be fabulOus forever ??????????

atau 

~be fashionista forever ??????????????

atau

~buaye friend forever ?????????

atau

~bOy friend forever ?????????

apapepun jawapan anda . anda tetap SALAH !!! KURANG TEPAT !!! sila cube lagi taOn depan okay ? *dah macam american idOl pulok daah . 

entry yang berkaitan untuk harinie wajiblah , BEST FRIEND FOREVER . . 


nie nak tanye nieyh . korang ade ke best friend forever till the heaven tueh ???

ade ? takde ? haihhhhhhhhhh . mesti ramai pembace pompuan yang akan kate ,

"best friend forever takdelaah pulok , TAPI , kalau BOY FRENGGG FOREVER ade laaah"

kan kan kan kan kan ????????? betoOl taaaak ramalan kaji cuaca aku ?????

dan sekarang aku nak tanye diri aku pulak . ade ke aku best friend forever nieyh ???????????

jawapannya . . . . . . . . . . .

"KITA SAMBUNG SELEPAS INI" ------------------------------- 
*buat suare pelakon jalaluddin hassan , host 'who wanna be a millionaire' . ^^

okay . nak kate takde , tipu sangatlahkan . mestilaa ade sorang dua .
dan bff yang aku maksudkan adelah , izinkan aku menulis nama penuhnya ,

-nurhamizah m. musa , md . shahir daud & faradiana abd . rahman .

kenape diorang ???????? akanku terangkan 1persatu . 

1.nurhamizah m. musa-sape2 yang kenal , sile membatukan diri . u know what ? aku kenal dye sejak dari form 4 lagi . mase tue baru pindah skola , tadee kawan , last2 , duduk sebelah dye . kenal punye kenal . dye nieyh jiran sebelah lorong rumah jee . so , bile balik , kitorang mesti jalan kaki same2 . rumah dekat jee . 15 minit jalan kaki sampailaah . dye nieyh jenis potpetpotpet . so , bile balik , habislaa aku jadi mangse pendengar setia dan terbaik dye . hehe . bergOssip girls lah , tengok2 budak laki depan skola kitorang lah (skola biasa , aku skola luar biasa) hehe . mengurat anak bujang oranglah . macam2lah . hehe . biaselaa , zaman terlebih mude2 dulu . sekarang lagi mude nieyh . then , sampai form 6 pon 1 skola same . asrama . so , aku jarang rapat dah dengan dye mase tue . sebab aku tak layan dye . hihi . 

dye pes time masuk asrama . sblum nieyh aku dah penah dah masuk asrama form1-3 . kejam kan aku tak layan dye . biarkan dye terkontang-kanting mase pes2 masuk asrama . heee . mase tue niat aku nak suruh dye belajar berdikari . sampaikan hari pes , dye suruh aku tydo dengan dye kat dorm dye (lain dorm,same aras) . haihh . aku pon menolak dengan selambe badaknye . aku cakap . pes2 kena tydo katil sendirik . takut ade yang tumpanglah . tak biaselah . hehe . last2 dye merajuk . last2 , dengan mulut dye yang peramah ramah tamah mamah tue , dye dapat kawan dengan budak2 skola lain . aku jarang dgn dye mase tue . aku dok perapkan diri dalam dorm jee . hee . kadang2 dye selalu cite , dye dapat ilmu mase berkawan dgn dye , dye , dye . dye sharelah ilmu yg dye dapat kat aku . dye cakap bagus budak tue . baikkan miza . 


okay , entry utk miza agak panjang . aku cube ringkaskan . kadang2 tue aku fikir2 lah jugak . dye tue dahlah cantik , putih , lawa , vOgue . nak ke kawan dengan aku ? aku nie ulat buku jee . biase2 je . taa lah pandai sangat . tapi , sampai sekarang kitorang bertahan . bile dye masalah , dye cite kat aku . kadang2 dye cite sampai nanges , orang cakap dye itu ini , dye berlagaklah , bajet cunlah , itulah inilah . ape perasaan korang bile member baik sendiri diburuk2kan orang ? sakit hatikan . aku pun sedih tau ! *percayelah korang aku sedang tOuching kali nieyh . tissue please ! 

aku selalu cakap , ko pedulikan dyorang tue sume , dyorang jelez tawu tak tengok kau femes , lawa . ko jangan hiraukan dyorang , yg penting , niat kau dtg sini nak belajar , nak carik ilmu Allah . anggaplah tue ujian utk kau . sObsOb . last2 , sampai sekarang hubungan kitorang . dye sekarang nieyh keje kat kedai jual tudung2 , baju2 lawa . yelaah . dye kan pandai potpetpotpet . senang2 jee serve customer . 

i'm just wanna say *part touching . sedia tisu . miza , thanks a lot doek for everything , being , accept me as your friend . u know what . pes aku kenal kau , 'perghh , belagak gile dak nieyh' . tapi aku tawu , kau sebenarnye baik , sudi terime aku as kawan kau . even aku bukannye macam kau . lawa . peramah . aku tak sangka kau sanggup terima aku as kawan kau . sudi kongsi masalah kau dgn aku . tak sangka sangat !


*miza , aku tengah nanges nieyh . haihhhhhh . hapuskan air mataku ! huwaaa . thank you so much dear . love you forever till heaven . hope , bile kite sambung study , lain U , kite tak lost contact . aku sayang kau selamanya walaupun kau pernah buat aku tacing , sakit hati . sayang kau sesangat ! aku doakan kita dapat same u okay . *entry ringkas , tapi panjang berjela nak mampuiih . haihhh . sorry !

*nie keje master aku ! lah nieyh bagi assignment suruh buat entry pasal bff . haihh kau ni master . buat aku tacing . ^^

okay . end the entry of part miza *grammar terOk .

2.md . shahir daud-sape2 yang kenal ke tak ke , bace sampai habis okay ? dye nieyh aku kenal dr skola rendah . kenal lame . masuk skola menengah . lost contact . then , form 3 kott . kitorang still contact2 . jarang jumpa .  aku kalau ade masalah , rujuk dye nie lah kadang2 . n dye pun bagilah nasihat2 percuma . kw tawu , mase pes2 jumpe balik . dye makin hensem korang . dengan jerawat2 kecik penuh di muke . behahaha*ketawe jahat . tipu jeek . dye dah pakai spec . kitorang memang kamcing n kaOtim lah dgn dye . perangai sekepale . hobi dye adelah mengolOk aku . ketawekan aku je tawunye . aku salah type message pun , dye nak ngolok . haihhhhhh . tahan jelaaa dengan dye . sekarang dye baru habis poli , tengah keje , maybe dlm mase terdekat , dye nak amek lesen . maybe nak amek saing . tapi wallahu'Alam . dye tue bile ape2 , suke sangat tak bagi tawu aku berita . dye dah habis poli pun tak bgtaw . keje tak bgtaw . aku jelah yang tanye dye . baru taw . dye ade masalah . aku jadik penasihat kanan kiri dye . aku ade masalah , dye jadi penasihat kiri aku . *penasihat kanan , miza . huhu . okay , THE END of part syahir . next !


3.faradiana abd . rahman-sape kenal , diam jee . aku kenal dari skola rendah jugak macam syahir . tapi aku kenal fara dulu . dulu , kecik2 , kitorang kaOtim berdua dengan lagi sorang , dah lost contact . dengan fara masih contact . kitorang ber3 selalu lah dulu same2 , makan same2 , lepak same2 , gaduh same2 . mase form 4 ke form 5 kott , kitorang penah gadOh besar . benda kecik jee kott . pasal laki kott . haihhh . buang mase gaduh pasal laki . last2 , aku mintak maap gile2 kat dye . segala rayuan dan pujukan aku guna . last2 , dapat jugak kemaafan dari dye . huhh . until now , kitorang kawan . Alhamdulillah . thanks a lot fara . sampai sekarang kitorang bff . thanks sangat fara , sudi jadik boypreng bespren aku . terharu aku kau terima aku as your friend . lupakan yang lalu okay ? THE END


KISAHNYEEE . begitulah sedikit sebanyak pengetahuan am tentang bff nieyh . semoge anda semua mengambil iktibar atas ape yang kami lalui as bff , yee pembace2 tegar aku ???

sebarang pertanyaan , sila hantarkan komen anda di bawah entry (ruangan komen) ataupun komen diruangan MUKABUKU a.k.a FACEBOOK yee . jangan segan silu untuk mengomen . sebarang komen amatlah daku hargai . akanku simpan komen anda sebagai moment2 indah dalam blog ku ini . komen jangan tak komen ! aku paksa !

hehe . thanks sudi bace entry panjang berjela bermeter berkilO nieyh . sebarang kesilapan ejaan , bacaan , maklumat , harap maaf okay ? bagi anda yang tak tercalon . sila cuba lagi memikat hati aku . haha . taklaaah . korang tetap dihati aku . bff hati aku . walaupun korang like @ komen aku , walaupun korang bace entry aku sampai habis , aku tetap rase koranglah bff aku . aku sangat menghargainya ! percayalaaahhhhhhhh . . *datO' ct.nurhaliza . 

okay , bye~


Assalamualaikum dan Salam Best Friend Forever (BFF) Dariku ! =D

CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
3 Comments

3 comments:

  1. hahaha..akhirnya ko buat juga entri pasal BFF..huhu
    xpe.biar skit BFF asalkan mereka sokong kita dri blkg tak kira dlm waktu apa sekali pun mereka tetap akan ade di sisi kita!!


    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupps!true..kau master aku,ta buley jadik bff..haha..kiding!kau buat aku tacing! =)

      Delete

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com