Monday, June 04, 2012

kegilaanku bila online dan berblogging !!

Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia dari nieya !

yeahhh . nieya in da house ! not housekeeping k . 
fine . taa bawak lawak langsOng . 

pepagi bute nie dengan merabe2 keypad laptop bertemankan lampu cahaye nur laptop , mencarik hurop2 yang patut dijadikan ayat sambil tangan kiri mengusap2 badan adek bujang aku yang manje dimintak usap .

  *huhh manje . dulu , mase kecik , bapak aku biasekan dye usap2 badan be4 tydO . alololo

abaikan .

mencari idea untuk dijadikan entry dan inilah tajuk yang akan keluar harian metro , sinar harian , berita harian besok :

kegilaanku bile online dan berblogging !

*taa caye ? fine . besok beli paper2 nieyh . tapi ! tapaya susah2 laa . tengok jelaa paper blog aku nieyh . boleyh ? ^^ =) thanks 

korang tawu aku lagi sedang ngapain ??

aku tengah skodeng , stalking , spying , menyelongkar blog entry yuyu zulaikha , blogger pemes memes gojes tue . aku pegi selongkar bace entry blog dye dari mule dye daftar blog sampailah sekarang . sampailah mate aku makin kuyu muyu nak bace . yang mane akan bersambung bacaanku besok pagi . insyaAllah . 

yee . inilah kegilaanku sekarang neyh . korang tawu aku memang suke gile tahap gaban meraban bile online neyh . dan pes2 aku wajib buat :

KRONOLOGI RUTIN ONLINE AKU :
  • bukak blog aku yang tak berape nak pemes memes nie . blog 1 
  • seterusnye , aku akan bukak new tab . bukak lagi blog kedua *memang tamak haloba aku nak dua blog . sedangkan orang lain masih terkocoh-kocoh nak ade blog . wuwuu . blog 2 ala diary . *masuk sini wajib follow aku . boley ? hee . thanks . 
  • 3rd , bukak lagi new tab , wajib berfacebook tak kire jam , pukul bape , mase *same jee sume tue . , tempat dan dimane aku berade . 
  • 4th , aku akan check notify fb . settle .
  • tengok pulak blog-blog aku tueh . kemaskini , kemas ape2 yang berhabOk , berdebu tue .
  • tengok bloglist2 aku , BLOG PALING VOGUE , carik blog2 pemes memes yang baru updated . 
  • bace3 blog-blog mereka . komen2 pape yang patut . 
  • waktu kemuncak , puncak , klimaks kepada kronologi . aku akan memenuhkan seluruh tab google chrome sampai sempit , serabOt , dan tunggu loading time yang memang lembab macam ciputcedOt tue . oh ya , malaysia antare negare yang mmpunyai kelajuan tenet yann memang sah teruk gile lambat tue yee ? 
  • lastly , aku akan tutup tab2 yang tak membawe sebarang makne kepada diriku walaupun aku nak sangat bace n tengok . loading time tenet nieyh banyak membuang mase emas aku . hahaha
okay , kronologi2 sejarah diatas nie memang rutin wajib aku dalam mengonlinekan diri aku dalam dunia tenet kenet nie . sekarang nie pun aku tengah skodeng2 bace blog kupu-kupu-kecik nie . dye banyak bagi tips2 yang sangat bergune untuk blogger baru a.k.a newbie a.k.a aku nie . 

dan aku cube untuk memberikan perkhidmatan entry percuma yang baik untuk blog aku dan demi kepuasan hati korang para readers . mencari jalan dan idea manekah yang patut aku tepekkan di entry2 seterusnye ! woahhh . ayat . ta buley blaa . erkkkkkkk . pahamkah anda . sila membacenye dengan perlahan-lahan dengan kelajuan ala-ala gaye ciputcedOt 36038621965719671 km/j . sanggupkah anda ?

baik , sekian sahaje untuk hari nie . kekeringan dan kekontangan idea dan buah pikiran . 

ratusan puluhan ribuan jutaan kemaapan sekiranye anda tak paham langsOng @ blurrrr semacam dengan entry untuk kali nieyh . memang aku nak bace balik pun dah memang kompOm kOnpius 360 % . 

memule buat entry 'kegilaanku bila online dan berblogging !!' , memang aku terhenti kejap cOz tak tahu nak mule dengan ayat ape entah kejadahnye kisahnye . aku bace balik entry kupu-kupu-kecik punye blog ! yang mempunyai puluhan top tips menulis belog tue . bukan itu sahaje , bahkan lyssa faizureen punye blog ! pun aku terjah dan aku serbu kw ! 


sekali lagi , dan dengan kelajuan 461752152865266161206727624530 km/j , kepale hotak aku mule berpusing dengan ligatnye mengorek dan mengerah idea sambil menggerak2kan jari-jemari menyusun tari aku , bagi exercise , mule menaip perkataan2 yang pelik2 , merapu kejadahnye dek lepas bace top tips kQ . yuyu zulaikha tueh . 

*images curik pacek google punye gambO walaupun dye nampak aku curik . bhahaha

dan . aku akan berhenti disini . nak cepat2 out . dah pagi . nanti aku ketahuan sama bapakku yang diriku masih belum enak dibuai mimi dek pagi tadi aku mengorok berjam2 lamenye . ooook ooouw , kamu ketahuan . *ketahuan-MATTA . bhahaha . *jangan peliks bin hairan . 

Assalamualaikum dan selamat malam dan pagi ^^ . 

MUCH LOVE FROM CRAFTY NIEYA !!!

fullstop ! . 

CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
2 Comments

2 comments:

  1. owh camtu eah jadual harian ko.hahaha
    mmg kawtim lorh ngan yuyu n lyssa..bawa la mereka komen kt blog ko..baru page rank blog ko naik..
    cm blog aku dah ramai blogger2 femes (bisnes/IM) la..so u must do it !hehe

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaaah.nak jugak lohh gitue..yes!i must dO it!skrg jugak aku jemput dyorang datang komen dgn red carpet..hehe..thanks master!

      Delete

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com