Monday, July 23, 2012

Memory aku , puasa dan hostel ! ;(


err . jawab salam dulu meyh . okay . firstly , maaf sesangat dua sangat sebab dah 2/3 hari tak update blog . rasenye gua orang last nie baru nak ucap 'Salam Ramadhan . Selamat Bersahur . Selamat Berpuasa . & Selamat Berbuka' . muahehe . complete taa ? >_< bukan sengaja tak mau update . bahkan . berodben gua dah habis limit . time tulah nak mintak suruh beli data plan baru . haishh . kesian bapak wa . haihh kau berokben , berokben . bukan itu je , bila nak update je , time tulaa banyak ujian dan dugaan datang bertindih . haihh . menci tau . 


*bulan yang dirindui akhirnya tiba lagi ! ;')


yeah . no minum . no makan . & no satan . yess ! serves you right satan ! i hate you !

time nielaa kita patut buat banyak2 kebaikan dan pahala sementara the setan kena ikat & dibelenggu .



kan kann ???



time nie jugaklah wa rindu gile memang gile dengan tahun lepas punye cite . ginilah gamaknye kalau duduk asrama . schoolsick & hostelsick dah gua nie . wuwuwuuu . cer korang bayangkan . duduk asrama form 6 . setahun je tue . everything always together dengan bebudak dorm . dengan member2 . best gile weiyh . rugi sape tak duduk hostel . muahaha ;) so , ape feeling korang ??? op koslaa rindu ! mase tue memang lah sedih taa dapat buka dengan family tercinta . tapi , suasana kat hostel jauh lebih meriah weiyh . huwaaaargh ! wa nak putar mase balik nie ! tulun wa !!! first day . second day puase nie . memang dok gila bayang jelaa dengan mamat budak skola kenangan yang melanda tahun lepas . 

everything always together . huhuu 

rutin puase kitorang sebahagiannye :

-sahur same-same . bangun tydo terus ambik makanan kat bawah (dewan makan) tanpa basuh muka dulu . hahahaa :D
-buka sesame . ramai-ramai . melantak kedaung wa sedulang 4 orang . fuhhh . sedaap . walaupun makanan taa berape naa sedaap . tapi , bertambah sedaap bile makan reramai . slurpp . eh , puase lahh !
-tadarus sesame sebelum mahghrib
-terawih dekat Masjid Abu Bakar same-same . lepas je buka . terus lari terkedek-kedek gi Masjid Abu Bakar nak solat isyak n terawih sesame .


untuk pengetahuan , sekolah gua sebelah je tue . sape tau . sila usha gua . ekekekeh . shhhh ! senyap sudaa . best gile terawih kat masjid tue . dapat merasa angin laut yang sepoi-sepoi bahasa & sepoi-sepoi tak reti bahasa . terawih reramai dengan macik-macik kakak-kakak adik-adik yang menetap di jb . ade sekali tue ade orang arab berpurdah datang singgah solat situ . fehhh . cun . Subhanallah >.< rindu der wa cakap sama lu . *haishh . masuk bulan pose , terus gangster puloks . maaf . pokoknya , wa rindu weiyh . untuk orang yang taa reti berkawan macam wa nie memang sweetlah kenangan tahun lepas kan . 

bersyukur sangat dapat bebudak dorm yang gile sporting , lawak , otak sengal , yang selalu kena warning dengan warden sebab buat bising . hahah . dorm kitorang betul2 atas bilik warden . asal kitorang nak karokey je . asal tuelaa warden tetibe sergah . muahaha . best doe jadi budak nakal yang baik selama setahun . lepas nie masuk U mesti taa sebest mase dulu2 tahun 2011 . huhu . mesti otak penuh dengan esaimen yang kemain gile manyak . korang doakan yee gua dapat masuk U dengan senang hati bulan 9 nie . mane nak korek duit nie . tawakal jelaa . doakan tau korang ! 

nah , hambik kau . entry kemain gile panjang sebab lame tak berhupdate . mase first day puase sabtu tue . nak solat maghrib , boley ae gua siap tacing-tacing sedut hingus menahan sebak di dada gara-gara teringat memory last year . sobsob . apepun tahun nie best jugak laa sebulan puase dengan family tanpa gangguan . tahun depan ??? belum tentu lagi :( huwaaa . i wish i dipertemukan lagi dengan bebudak dorm tahun lepas yang gile best kemain ! seronok membina ukhwah dengan korang ! kak ja , ida sura , iede' , ainie muniera , fiQah , yana , dieja , shanOo . anis , i wish kau ade lagi mase tue . huhuu . kantoi kau ainie . muahehe . sajee nak bagi kau pemes kemes . 

okaylah . i wish lagi i could update lagi entry nie sepanjang semeter sekilo yang mungkin . wa dah tak kesah dah kalau korang baca pendahuluan , korang terus tekan X . wa paham keadaan korang . hahah 

thanks sudi bace entry sedih VS happy kemain lagi penjang nie !


'SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA PADA TAHUN NIE !'

maybe buat mase nie , wa jarang update due to ke-busy-an wa mengisi borang masuk U . huhuh . feninggg kemain ! 

p/s comel kemain : maaf sesangat bagi penggunaan kata gua , lu , wa . wa tadee mud nak guna penggunaan kata manja 'nieya' tue . piss Y ;) 
p/s lagi comel kemain : tahun nie wa berpuasa as a blogger !!!!! yeayy !!! sonoknye !

sayang korang till jannah !
dah dah . kang tak berbuka aku kang tak masak untuk buka nie . bye !

Assalamualaikum . .
CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

No comments:

Post a Comment

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com