Wednesday, July 25, 2012

Perkahwinan Muda Syafiq & Yana Cetuskan Kegembiraanku . Subhanallah


yuolszzz ! jawab salam cepat ! Salam Ramadhan kembali . korang tahu tak sekarang nie gempak satu youtube , satu google , satu facebook . pasal perkahwinan muda Syafiq yang berumur 16 dan Yana , 14 . Subhanallah . Allah dah temukan jodoh diorang dengan cepatnye . bestnye kawen awal >.<

*orang tulis title cetuskan fenomena , nieya nak guna kegembiraan ku puloks . ahhaa . i loike !

 

'Barangsiapa yang kahwin muda , maka menangislah syaitan' . kerana ape . dapat mengelak & mencegah segala macam jenis maksiat . may Allah bless you :)


huhu . 'nieya nie , bile lagi nak kahwin ???' . . 'sekarang pun boleh !' *sila tiru iklan jacob's yang terselit mak , anak dengan cucu tue . hahah . nieya nak jadi betul2 solehah dulu , barulah jodoh tue datang sendiri . insyaAllah ( dengan izin Allah ) . tabik lah dengan Syafiq dengan Yana nie . bagus bagus bagus . nieya bace kat google , mak aihh . kenape mesti fenomena aek ??? oohhh , kalau buang anak , dah biaselah ae ?? bukan fenomena ??? huhh . dengar2 ade jugak yang kutuk-kutuk diorang nie . Subhanallah . begitu besar dugaan yang diorang kena tempuh . kita nie sape nak judge orang sampai macam tue sekali . diorang bukannya buat maksiat , bahkan membina masjid . sukati korang jee . jangan sesekali judge orang sampai macam tue sekali . mana tau satu hari Allah duga kita . 

contoh laa aek : A nie kira budak baik lah . tak tinggal solat . tapi suka pandang negatif kat B . mentang2 B jahat . satu hari , Allah duga A dengan menjahatkan si A nie . yang B pulak dah jadi baik dah . contoh je nie . kalau tak paham , sila eja pulak . hehee . *joke !

so , what do you think ? kuasa Allah kan . kita tak tau masa depan kita nanti jadi ape . baik ke jahat ke . that's whylaa jangan gunakan kuasa judge-judge orang itu ini . yang baik , kita tiru . yang jahat , kita tinggalkan . tegur dye dengan berhemah . hahh , kan dah kena kuliyah pepagi sebelum sahur dengan nieya ;) 
emosi jap pepagi buta nie . whatever it is , kita doakan yang terbaik jee buat diorang . moga hubungan yang dibina hingga akhir hayat . till jannah ! huhu . mesti cute kan nanti . yang sorang spm , yang sorang pmr . hoho . blaja sesame . sweetnye ! tapi , desas-desus mengatakan si suami dah tak sekolah . keje . tapelaa . ade rezeki nanti , sambung study balik okay :)

*ayat aku asek nak skema jawapan bahase melayu je kann ??? :D

jom serbu n tengok ape lagi yang menarik :

--> nak cari background cantik + comel + ohsemm ??? sini sini ! <--

--> ketahui cara buat background blog sendiri dengan mudah di sini ! <--

--> background free buatan nieya untuk koranggg ! tekan je sini ! <--

Assalamualaikum . .
CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
6 Comments

6 comments:

  1. Bagus jugak kalau kahwin muda ni, nak jugak! hehe, tapi kena betul-betul pastikan masing-masing sedia pegang tanggungjawab masing-masing kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ! betul tue farie.klw masing2 boley pegang tggungjawab nie,bahagia jee rumah tangga..hee..ckp mcm berpengalaman puloks.hehee ;)

      Delete
  2. saya tabik kat dorang ni... sebab dorang sebenarnya elakkan maksiat... zaman sekarang ni, makin banyak kes2 buang anak... jadi, sememangnya kita perlu tabik kat dorang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betulbetulbetul..boni pulaks bile lagi meyh???
      lalalala~ ;)

      Delete
  3. best nya da kawen. jelesss kat dorang. hehe ;))

    ReplyDelete

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com