Sunday, August 26, 2012

betul ke NEIL AMSTRONG meninggal dunia ???


wowowowoww . ape cite nie ? dengar-dengar neil amstrong meninggal dunia semalam ??? betul ke weii ? and nieya sempat jugaklah tengok status Hilal Asyraf (Official) yang berbunyi begini , 

Neil Amstrong meninggal dunia semalam.

Dan dia bukanlah seorang Islam.
Ceritanya mendengar azan di bulan adalah tidak benar.
Satu benda yang saya sudah tahu agak lama dahulu,
namun bila diceritakan, orang Islam yang taksub tidak mahu mende
ngarnya.


Hingga saya sering membuat konklusi bahawa,
atas sebab kerendahan fahaman terhadap agama,
sebahagian orang Islam memang mudah taksub dengan cerita-cerita ajaib dan menakjubkan,
kerana itu bila awan terbentuk,
nombor-nombor terkumpul membentuk tarikh,
maka mereka suka membising-bisingkannya.

Sedang Al-Quran dan As-Sunnah yang jelas sebagai panduan,
tidak pula dijadikan pegangan dalam memandu kehidupan.

dan ceritanya yang kononnye mendengar azan di bulan adalah tidak benar ??? yup . boleh jadi diorang mereka-reka cerita . wallhua'lam . Allah je yang tahu . and nieya pun cariklah berita seluruh dunia hanya dengan unifi eh eh google laa . 

memetik dari laman web http://www.deadoraliveinfo.com/dead.nsf/anames-nf/armstrong+neil :
Dead Neil Armstrong
tombstone  He died today, at the age of 82.
Field:
Exploration

Info:Astronaut, commander of Apollo 11, first man to set foot on the moon, July 20,1969, "One small step for man, one giant leap for mankind"



Date of Birth:08/05/1930
Date of Death:08/25/2012
Age at Death:82

laa . selame nie nieya ingat beliau dah lame meninggal . huhuu . 

NASA test pilot Neil Armstrong is seen here next to the X-15 ship #1 after a research flight.

artikel selanjutnya . boleh baca sini :
dan ade ura-ura mengatakan yang dia nie masuk islam lah . ade yang kate tidak benar lah . ape pun boleh bace selanjutnya kat sini : http://www.answering-islam.org/Hoaxes/neil.html

huhuhuu . k lah tue jee nak share berita hOt nieyh . bubye yuolsz !


Assalamualaikum . .
CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
2 Comments

2 comments:

  1. tu la.. benda2 ni kalau tak dapat pengesahan daripada mulut tuan badan sendiri, lebih baik kita tak buat kesimpulan sendiri kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!and baru-baru nie pun nieya ade bace entry baru muazfaris.com pasal neil ke bulan tue adalah tidak benar.huhuu..wallahua'lam~

      Delete

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com