Friday, August 24, 2012

my timeline + messy life .


entry luahan yang panjang . agak-agak bosan , jangan ragu-ragu click X untuk tutup tab nie .

hye korang . what's up bulan raye nieyh ? best taa ? aku rase makin lame macam makin tak best . mane taknye . minggu depan dah kena daftar u . hope dapat masuk dengan lancarnye ! tade masalah . korang doakan okay . sampai sekarang dah mule rase sakit perut teramat mengenangkan hari pendaftaran dah nak dekat . n last-last minute nie busy laa weii siapkan hantaran perkahwinan pendaftaran tue . fuhhh . orang tue dapat u jauh sey . good luck laa awak tue . orang mane ? orang tue laa . whatever . abaikan . 

semalam buat medical check up . tadi pun baru lepas pergi bank jumpe abang pegawai bank yang segak + macho plus hensemm tue . ade urusan jap . hahah . pastu carik kain . pastu nak balik tue aku ade lalu depan pet shop tempat aku carik rezeki awal tahun dulu yang tak sampai sebulan . aku pun pelik . selalunye bukak 11.30 . tapi dah pukul 3 pun tak bukak lagi . ape kes ? pastu nampaklaa kereta amoi cantik baru nak bukak shop . hee . pelik jap . maybe sekarang tadee pekerja kott . sebab tulaa . bukak lambat . whateverrlaa . perasaan bersalah mula menerawang dalam minda . 

kalaulaa aku tak berhenti dulu . mesti daa lame aku kaye jap . mesti amoi tue tadelaa terkontang-kanting nak manage pet shop tue *err . biase jee tengok . mane taknye aku berhenti pun mendadak . dah dapat gaji terus berhenti . bapak tak larat hantar . masuk , 11.30 . keluar , 9.30 . semua member sibuk doe membebel kat aku . tuelaa . tuelaa . sape soh berhenti . kan dah elok keje situ . bla bla bla . naik bernanah aku dengar . ingat aku tak serba-serbi bersalah ke tetibe berhenti cenggitu ? nak-nak mase tue partner aku pun baru berhenti . mane amoi tue nak carik pekerja ? mintak ampun gilee laa amoi cantik . gua mane sengaje . time tue tengah serabut gilee . tuelaa . padan muke kau crafty nieya !!!!! i'm very sorry laa amoi cantik . tadee niat pun . 

even mase nak ambik salary 5 hari tue pun . aku salam n mintak maaf kat dye . sampai tadee suara terkeluar . ... you ... i .. i .. nak mintak maaf .. *tarik napas jap .. kalau selame nie i ade ba .. banyak buat salah kat you .. *sampai rase nak nangis weii tengok mate dye . menggigil gilee babeng mase tue . tak sanggup nak tengok . tadi mase tengok dye baru sampai kedai jee dah buat aku rase bersalah . huhu . aku pun tak tau kenape aku boley buat keputusan drastik berhenti keje macam tue . banyak sebabnye . malas nak citee . korang tengok jelaa entry awal2 tahun dulu . 

aku pun tak tahu kenape dulu aku boley pulak tak pergi ujian MEdsi tue dulu . semua orang sibuk betul pasal aku . laa , kenape tak pergi ? kalau tak , boley masuk upsi . mak bapak aku pun selalu jee buat aku rase bersalah cenggini . 'tengok kakak dye masuk upsi , keluar jee terus jadi cikgu . gaji 1 2 ribu ..' arghhhh ! tension doe ! masalahnye dah lah kat perak . jauh . tanak aku jauh-jauh . lagipun belum tentu aku lulus . n at least . Allah bagi aku tawaran kali kedua . aku dapat usim . Alhamdulillah okay . dekat jee kat Nilai . n kadang-kadang aku selalu fikir . kenape laa dulu aku suke sangat buat keputusan drastik , melulu macam tue . sampaikan semua orang nak bantah keputusan aku . 

tapi akhirnye aku bersyukur jugak sebab Allah still bagi peluang kat aku . n aku tak pahamlaa semua orang kenape semua orang suka tanye pasal aku . kadang-kadang memang tension . sebab ape aku buat . ade jee bantahan . bukannye aku buat benda negatif pun . n aku selalu muhasabah *lah konon-kononnye* aku selalu fikir benda yang aku selalu benci dulu jadi benda baik untuk aku . 

contoh : lepas aku dapat result pmr dulu , entah kenape aku mintak kat abah nak tukar sekolah . sekolah kat mp jee . dekat . boleh jage adik kononnye . boleh kurangkan beban kewangan sikit . jadi budak luar . tak masuk asrama . then , bile masuk mp , rase macam tak best pun ade jugak . sebab aku pelajar luar . tak duduk asrama . aku tak rapat sangat dengan bebudak nie . nak lari pun ade . lame-lame aku bolehlaa ngam dengan diorang . first day ? gilee arghh . tak boley lupe . 
asal semua nak tengok aku macam alien baru masuk skola nie ??? tahulah aku kecik . tak comel macam kak yuyu zulaikha tue . hoho . caya tak dulu sebelum skola mp aku kurang cakap dengan laki . dekat mp ? diorang suke kacau pompuan . ade ke patut diorang cakap aku gangster ? yee . yang kecik comeyl nie jugak diorang nak kate aku gangster ? hahah . maybe aku jalan macam gangster kott . aku layann kan jee . kang nangis pulak nanti aku tak layan . bapak , perasannnyee . wuwuu . pastu ade beberape kali insiden yang buat aku minat dalam diam kat orang tue . yang nie aku dah cerite dalam blog lagi satu . > sini < 

sampaikan aku rase . Allah takdirkan aku masuk mp sebab nie ke ? sebab tue ke ? yelaa . setiap kejadian ade hikmahnye kan . aku selalu fikir alhamdulillah Allah dah takdirkan aku masuk sini . at least aku tak jadi macam tue . macam nie . aku rase macam tak kisahlah orang nak bantah ape yang aku buat pun . aku positif jee . setiap ape yang aku buat , ade hikmahnye . kadang-kadang aku suke fikir negatif jugaa . aiyoo . amma . appa . aptb laa . 
whateverrrlaaa . k bye
#ekcelli entry aku panjang lagi . tapi tadi reload balik , terus hilang entry bawah-bawah nie . malas re-type balik . 
Assalamualaikum . .
CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

No comments:

Post a Comment

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com