Saturday, September 22, 2012

jom kite combine semua cerita dalam satu entry panjang berjela !

PON PONN PONNN !!!!!

ohhoiyyyy !!!!!!!!!!!!!! 
'senyumlah . senyumlah . ahhaiiyyy . cek mek molek !'
motif : *well , i'm not sure about that !* hahah ;)

AWAL ASHAARI+SCHA+HANIS ZALIKHA+FBI = APE CITE ???

THE BLOG OF RECORDS = TITLE POST BERJELA + ENTRY TERPANJANG SEPANJANG BERBLOG JATUH KEPADA BLOG http://craftynieya.blogspot.com/ 

yeahhh yeahhhh . aci tak introduction aku buat cenggini after berhari tak update ? dengan menggunakan berokben roommate yang baik hati gile ahhh bagi pinjam , aku nak combine semua cerita yang dah lama aku pendam , yang dah lama aku kumpul kat pale otak aku nie sampai naik senoneng pale aku . yee yee ! betullah tue . aku nak combine semuanya dalam satu entry panjang . dengan tahap kemalasan dan kebusy-an dan ketiadaan wifi kat hostel membuatkan aku tension gilee nak update latest hot news *hot news lah sangat !* hidup aku yang baru bergelar mahasiswi . ahhhakss ! aci tak ? aci tak aku combine semuanya ? pastu berbulan tak update . haha . op koresla entry nie panjang gile gedabak nak mampus lah kann . nanti korang boleh bace bile-bile free . ahhaa ! back to the first story ~ sila baca dan fahamkan ye pelajar-pelajar yang disayangi sekalian >..<

1. first nak story mase balik rumah - sabtu lepas sampai isnin . pes taim kan naik teksi-nilai , ambik ktm-seremban , ambik bus ke jb . perghhh . fine . penattt . balik rumah bukan buat pape pon . tue pun just nak ambik baju-baju . aritue bawak sikit jee . huhuh . end op da story . malas nak type banyak banyak banyak

2. second nak cite pasal bus ! - oleh sebab aku tak duduk hostel yang dekat dengan usim tue , kitorang ditempatkan dekat hostel yang agak jauh sikit . n kena naik buslaa . class aku starting monday to friday , every morning dah kena bangun awal bagai sebab class starting pukul 8.00 a.m. . tapi semalam lecturer buat satu anjakan paradigma dimana 1 class hari isnin ditukar ke hari lain . means , isnin kitorang tadee class laahhh !!! perghhh ! syok derrr ! eh eh . lari dari topic pulak ! okay , since pelajar-pelajar second intake dah masuk nie , kitorang kenalaa hard work cekup bus yang datang untuk membawa kitorang pergi balik hostel . kadang-kadang tue rase macam bile bus kitorang datang jee , "perghhh ! oh my bus kecintaanku dah sampai ! lari lariii !!!!!" terkocoh-kocoh semua nak naik bus sebab tak sangup nak tunggu next bus . hahahah . syok gilee der berebut-rebut ! hahahahah . mesti 1 hari nanti akan jadi 1 kenangan terindah dalam hidupku . hahahahahaha . 

3. classmates - setakat nie , baru 18 orang . yang same school dengan aku dulu ade 2 orang . dan dengan banggenye aku nak mention name korang as classmates kecintaanku one by one . eh nasib korang laa kalau tetibe femes bagai *ecececehh . bajet diorang tau jee kewujudan name blog aku nie . eh lantak laah . kesah pulak aku kalau korang marah aku mention name korang . muahahaha *ketawe jahat !* :D

~starting from gegurls - najihah , hasbi , fatin , ain , ayu , wahidah , farah , zulaikha , kak zulli and of course la including me ! :D 
and bring the boys out ! *girls generation dah mai dah* - fadhil , asyraf , mierul zakwan , zulfakar , akram , syazwan , amir , and . . *foine ! yang sorang tue aku ingat-ingat lupe . sorry okay !*
so , hope kita dapat belajar n bekerja as a teamwork ! tak payah nak shy sangat lah korang dengan aku . hahah 

"..ape yang penting ? KERJASAMA ! *wonderpet . wonderpet , kami datang . membantu kawan yang kesusahan . bla nie . . bla tue . . bla bla bla . ."

4. what else ??? . . . . .
haaa ! aku pernah cite an kat korang dalam ENTRY INI yang aku pernah masuk daftar PALAPES tueh . and . . and . . . korang gi rembat tissue tandas sekarang !!!!! unfortunately , aku tak dapat masuk palapes tue atas sebab-sebab tertentu yang hanya Allah je yang tahu . sobs ! sobs ! sobs ! :'( baru nak berangan pegang senjata main tembak-tembak . baru nak bermimpi habis kursus palapes je , terus dapat pangkat leftenan muda yang comel ct.rabiatul . . bla bla bla . . . nak kate sedey tue taa paya cakap ar an an an . perghhhh ! menyirap der . tapi , tapeelaa . redha jee . tade rezeki . nak buat cemane . an an an . daftar kokurikulum sem depan lah nampaknye . huhuh . mencilaa ! menciii ! >..<

5. perghhhh ! lagi 1 hal nie . bikin wa panas jee . jeles gilee kott kitorang bile nampak budak2 nie or senior2 datang balik class naik motor or kereta . tagline yang selalu or setiap masa kitorang gunakan untuk menunjukkan tahap kejelesan yang paling tinggi adalah , "..perghhhhh ! huntunglaaahhh ade motor.." "..perghhhh ! huntunglaaahhh ade kereta even kancil.." "..untunglaaah . untunglaaah.." *sambil tengok kereta or motor tue berlalu blaa macam tue jee . hishh hishh hishhh . tak patut betul . at least , tumpangkan laa sekali . >..< hahahah . semua benda nak jeless . kelakar kott . hahahah . kitorang tau , mule-mule memeylaa kena blaja susah dulu . yee tak yuolszz ??? 

SO , the conclusion . last but not least . best taa bace bebelan aku yang ntah pape nie ? best kannn ? bagus ! :P entry nie boleylaa aku simpan buat jeruk pekasam selame beberape minggu sebelum terbukanya entry baru . muahahah

Please answer the question below and answer it in comment box embedded below . *betulkah grammar saye ? ohmyenglish !*

> MACAM MANA PULAK DENGAN PENGALAMAN SEM 1 KORANG ??? CE CITE KAT KOMEN . TAPEE . BERJELA PUN TAPEE . DIGALAKKAN ! :D

okay bubye yuolsz ! ngantuk + penatt gilee nie . mentang-mentang esok cuti . bye !

Assalamualaikum . . :)

NAK BUAT INCOME LEBIH ? DAFTAR FREE SINI !
CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
2 Comments

2 comments:

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com