Sunday, December 23, 2012

Inilah cerita KAMI the ohsem BQB 4 siblings !


AMARAN ! ENTRY INI ADALAH ENTRY YANG TERSANGAT PANJANG BERJELA . SILA TUTUP TAB INI JIKA ANDA RASA IA MEMBOSANKAN . THOSE WHO WANNA STAY HERE UNTIL THE END OF THE ENTRY, PLEASE BE PREPARED AND 'SEDIAKAN TISSUE YANG SECUKUPNYA' ESPECIALLY FOR BQB 4 GROUP ! SEKIAN .

first of all, izinkan daku membebel dahulu sebelum korang tacap2 tengok gambar . sekian .

jeng . jeng . jeng . . .
to BQB 4 siblings, mintak maaf sangat2 sebab lambat buat entry nie . berokben yang kemain lambat berjalan bak siput sedut membawa rumahnya kemana jua ia pergi . dengan upload gambarnya yang kemain lambat jugak bak menunggu bulan jatuh ke riba tak jatuh-jatuh jua . ingat senang nak buat entry special cenggini . khas untuk korang tau ! seronok yee korang aku tak bace buku lagi -..-' so, nah ! gambar tacap2 korang yang kemain ohsem banyaknya . semua gambar nie dah melalui tapisan keselamatan dan dipilih melalui ke'ohsem'an korang . 

so, inilah cerita KAMI yang penuh dengan suka duka dan ohsem ! sedar tak sedar macam kejap sangat waktu yang Allah beri untuk kite bersama . korang dah ku anggap macam siblings aku sendiri . masing-masing dengan perangai yang berbeza . tapi, 1 kepala ! hojyeahh ! first masuk dalam kelas BQB 4, i was think, boleh ke 1 kepale dengan diorang nie ? at last, aku tak sangka sangat kite jadi serapat cenggini . korang memang sporting ! berkongsi rasa, suka duka . thanks to our mastermind, zulfakar sebab bagi aku birthday prank ! since kejadian tue, kite start rapat kott . kan kan kan ? korang setuju tak ??? banyak benda kite kongsi . tolong coverkan esaimen . tolong coverkan attendance . bagi surprise n birthday prank ! okay, aku nak korang mengimbau kenangan masa first kite bersama sampai sekarang . pastu cekup tissue tandas letak kat hidung .. srooott srooott tacing . INGAT ! kite adik-beradik okay ? lain mak lain ayah sama BQB 4 :) so, thanks BQB 4 kerana sabar menunggu entry ini :')

let's checkidauttt !!!!!!!!! oleh sebab gambar banyak sangat, nieya kecikkan gambar nie . so, klik gambar bagi zoom n jelas terpampang depan muke korang . kalau tak, aku nak masukkan sekali gambar2 mase pergi berjimba kat PD n putrajaya . tapi, panjang sangat nanti :/ terimalah . . .


INILAH CERITA KAMI 'THE BQB 4 SIBLINGS !'

our BQB 4 siblings consist of :

✔ don syazwan ✔ aliff akram ✔ amiruddin akmal ✔ asyraf rusydi ✔
✔ fadhil lubis ✔ khairul zulfakar ✔ harith fahmi ✔ amierul zakwan ✔
❤ nurul najihah ❤ nur hidayu ❤ nur athirah ❤ nur hakimah ❤
❤ syahirah wahidah ❤ nur hasbi ❤ fatin nabilah ❤ kak zulli zulaikha ❤
❤ siti rabiatul ❤ ain amaliena ❤ zulaikha syahirah ❤ farah nur jannah ❤



KAMI memang kaki snap, sila jangan tunjuk kamera anda di depan kami kerana banyak perkara boleh terjadi . bahahahahahaha






ini fadhil !

dan ini amir !



amboii ain . mentang-mentang ceti halal banyak duit . meh laa share2 dengan itew :P



haa ! yang nie lah mr. kasrol ! yang ajar bi tue . yang ajar foreign words and phrases tue . beliau lah yang mengajar kami erti ke'awesome'an ! very sporting person ! kitorang selesa belajar dengan beliau and hope next sem dapat belajar dengan mr. kasrol lagi :) we gonna miss you sir ! :'/





terdapat ke'ohsem'an perangai di sebalik wajah ayu kitorang . ecehhh !

gambar di bawah menunjukkan :
jamuan kelas merangkap kelas terakhir dalam minggu terakhir . bersama ustaz firdaus yang ajar kitorang bahasa arab 2 . sebelum jamuan, ustaz story pasal detik-detik terakhir kewafatan Rasulullah SAW . ingat tak sebelum wafat, Rasulullah ade sebut ' .. ummati, ummati, ummati .. ' sampai 3 kali baginda sebut . even dah nak sampai ajal, baginda masih lagi ingat ummat dye . and this makes me so sad :'( insyaallah aku akan ingat semua pesan n ape yang ustaz dah ajarkan kepada kami :)
*ayat tak boley blaa . macam dalam buku teks .

preparing n set up for the 'makan-makan time !' . ade mee kari, sirap limau . kami tak main dah kepsi mcD bagai nie . haha . and also ice cream honey dew buatan sendiri yang sangat sedap sebab free je . saje bagi orang-orangan yang tak datang jamuan jealous kemain tengok kitorang happy dengan makanan yang ada . bahahahahahahahahahahahaha *ketawa jahat evil*







cake the 'sweet memories of BQB 4' n to celebrate fatin's birthday yang jatuh tergolek pada 28 . 12 . saje buat awal . huntunglaaa tak kena tepung sebab mastermind takde :'/



om nom nom . sedap gilee weiii ice cream honey dew tue . nak-nak free je . lagi bertambah kesedapannya . sedap hingga menjilat jari . dengan surprise yang tak berape nak surprise aku bukak slide show yang disediakan kami : nieya, najihah n hasbi . tak tido sampai 5 pagi buat mende nie . padahal senang jee kott nak buat . haha . ohsem !





amboiii kemain ustaz firdaus tak kurang hebakknye dalam 'snapping a picture' . ade gaya UNIC tak ? mereka sangat sporting ! hihihi





kami BQB 4 yang ohsem ! terbaek ! cemerlang ! gemilang ! terbilang !

gambar bawah : even kitorang penat, tapi still boleh snap pic lagi dalam bus . hoho . kami memang pantang nampak kamera, right ?



 

ice cream yang tak habis, kitorang bagi kat umat manusia dalam bus . kemain happy diorang dapat ice-cream dalam bus siap berlaku adegan suap-menyuap lagi tue . amboiii jeless !



di antara berikut merupakan diantara muka-muka yang tak pergi jamuan atas sebab2 ade hal yang munasabah dan tak munasabah . errr . hehe

khairul zulfakar merangkap
mastermind n wedding good planner KAMI !

 


dari kiri : don syazwan, zakwan n harith .

slack betullah korang tak datang :'/ kalau tak,  lagi meriah tawu !!!



so, hope lepas final exam nanti dapat keluar usim pergi berjimba for the last time :'( mane tau kite tak satu kelas lagi kaan . terima kasih di atas segala kebaikan yang korang pernah lakukan . semoga Allah balas kebaikan korang dalam final exam n whatever situation . mane tau korang dah buat baik, sekali Allah tolong korang dalam final exam . amin :) tak lupa sekali terima kasih kepada semua lecturer yang mengajarkan kami untuk semua subject . juga mengajar kami erti kedewasaan *ecececeh !* ajar kami cara buat esaimen bagai . huhu

a big thanks to our lecturers :


  1. Madam Fauziah - ict makmal
  2. Dr. Najwa - ict subject
  3. Ustazah Nazifah - bahasa arab 1
  4. Ustaz Firdaus - bahasa arab 2
  5. Madam Hanna - bi 1 (listening and speaking)
  6. Mr. Kasrol - bi 2 (reading and writing)
  7. Mr . Kabiru Goje - sirah nabawiah
  8. Dr. Zaini - hubungan etnik
  9. Dr. Malki - tamadun islam dan tamadun asia (titas)
semoga Allah membalas kebaikan anda semua hendaknya .
thanks Allah for the sweet memories of BQB 4 !
BARAKALLAHU FIKUUM . .

sekian sahaja cerita dan gambar kami the BQB 4 yang super duper ohsem ! maafkan aku, penulis blog ini sekiranya entry ini banyak menyinggung hati perasaan korang . banyak menjealouskan korang . buat korang sedih pedih kecewa bace entry ini . banyak kesilapan tatabahasa, ejaan, penggunaan kata yang tak sepatutnya . maafkan daku . sekian sahaja . segala yang baik datangnya dari Allah, dan segala kesilapan di atas kelemahan saya sendiri . papai !

Assalamualaikum . .

CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
2 Comments

2 comments:

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com