Saturday, January 19, 2013

kisah benar di sebalik UiTM Lendu, Melaka ..


okay okay . sape nak tau cerita angkat jari telunjuk menghadap lappy .. !
LISTEN ! LISTEN ! LISTEN !
LET ME SPEAK !

ambuii kemain UiTM Lendu, Melaka famous jadi trending kat twitter, facebook, blog, etc ..
macam-macam versi cerita + tokok tambah pun ada .. ! kalau korang nak tau cerita dye, jom bukak 2 blog nie . owner kedua-dua blog nie merupakan salah 2 orang pelajar UiTM Lendu sendiri :

theruzannapages.wordpress.com - Day Eighteen
lurzanstory.blogspot.com/



theruzannapages *Day Eighteen* kata - ada kejadian kehilangan barang, kehisteriaan ..

lurzanstory pula bercerita - berdasarkan apa yang beliau dengar, histeria berlaku semakin menjadi-jadi terutamanya di Kolej Tun Perak *kolej pelajar lelaki* macam pelik je laki kena lebih teruk =.='



biasalah, asrama mana yang tak pernah kena kacau . dulu, nieya duduk asrama pun ada kes-kes macam nie . dengar kata, diorang kena lagi teruk . nak tau, bace lah blog diorang . TAPI, kalau dah ramai dok tokok tambah cerita, ada budak terbang lah itu ini lah . memang agak susah nak percaya .

apa yang blogger2 nie ceritakan pun sebahagiannya berdasarkan apa yang didengari . bukan nampak dengan mata kepala sendiri . nieya percaya kalau betul ada histeria, kena rasuk semua tue .


--------------------------------------------------------------------------------------------

sebab apa semua nie boleh terjadi .. ? apakah puncanya .. ?

1. tak jaga kebersihan - dear kaum hawa only, sorry to say but i have to say this .. ! Allah ada bagi kita *kaum hawa* cuti kaan ? nah, time nie kita akan rasa jauh dengan Allah sebab tak boleh solat . makanya, gantikan solat, dengan perkara-perkara lain yang boleh mendekatkan diri kita kepadaNya . berzikir, selawat, berdoa . bukan tu je .. ! kebersihan time cuti . sebelum buang mende tue, pastikan korang basuh bersih-bersih sebersih bersihnya .. ! bukan bersih 3.0 je korang tau . hehe . kalau korang main buang je, apa jadik ? paham-paham sendiri . tapi, ramai yang tak tau . jangan sampai ada yang makan mende tue . bukan haiwan okay . sorry cakap sebab ramai yang tak tau .

sila jaga kebersihan anda semua laki perempuan dengan sebaik-baiknya :)

2. tak jaga ibadah dengan Allah - kalau solat pun tak pernah, lagi senang benda tue nak dekat . sebab jiwa kosong . benda tue senang-senang je nak masuk tumpang badan korang .

3. dah memang kerja dye - dah memang tugas diorang tak lain tak bukan mengacau manusia je laa . nie yang aku bengang nie . terutamanya time nak dekat exam .. ! haa .. ! time tue lah macam-macam yang kita dengar . time tue lah diorang nak kacau . apa yang kita tak dengar ? 'listen ! listen ! listen ! let me speak !' haa, tu je yang kita tak dengar dari mulut benda tue .. :p

4. lain-lain punca - punca lain ..? belum dapat dikenalpasti . korang ada cadangan tak sebab / punca boleh berlakunya histeria .. ?

--------------------------------------------------------------------------------------------


renung-renungkan dan selamat beramal . jom kita sama-sama ambil iktibar atas apa yang berlaku di UiTM Lendu @ another places . jangan percaya sangat karut-marut ada budak terbang lah . itu lah . ini lah . yang penting niat kita nak belajar semata-mata kerana Allah . anggaplah apa yang berlaku tue semua dugaan dan cabaran untuk kita berdepan dengan benda tue . yakinlah dengan confident-se'confident'nya Allah sentiasa lihat kita, jaga kita . amin ..

psstt gossip : member nieya pi interview kawan dye yang merupakan student UiTM Lendu . dye kata, kes kehilangan dengan histeria tue memang betul . kalau cerita terbang-terbang ~..now everyone can fly..'~ tue bukan cerita sebenar kott :p wallahua'lam .. sekian ..

thanks for reading this entry .. !

Assalamualaikum ..

CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

No comments:

Post a Comment

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com