Wednesday, February 13, 2013

♥ sepanjang latihan dan annual camp .. ♥


dah jawab salam ? okie .. !
heyyouw3 semua .. !!!
3 weeks++ tak update blog .. menjalani latihan and annual camp bagai ..

seminggu latihan biasa, 2 minggu annual camp .. 6 hari masuk hutan .. !
oh yes ! satu pengalaman PALING berharga yang korang tak ade, kitorang ade .. :P
sebagai balasan dan hutang .. ! terimalah entry panjang lagi berjela nie sehingga mampu membuatkan anda berdengkur sampai lupa nak tutup lappy korang .. ! muahhahhahaha :D

sepanjang latihan biasa, kitorang didedahkan dengan macam-macam pelajaran ..
buat PT (physical training) together .. buat fitik together (masak, serve vip and so on) .. tolong serve tim penilai kat tempat yang berlainan .. ada kelas .. belajar ilmu medan perang, strategi .. belajar teori and buat praktikal .. kena marah pun together .. hebakk tak kitorang .. ? *omnomnom ciss .. ! -..-'

sepanjang annual camp pulak .. kitorang lebih kepada buat fitik .. tolong main masak-masak kat dapur .. time nie paling lepakla .. budak platun 1 dengan 2 dah start masuk hutan .. kitorang platun 3 dengan 4 sibuk berfitik di dapur .. makan makan dan makan .. nie je laa keje kitorang .. ingatkan masuk palapes nie boleh laa tolong diri sendiri kuruskan badan and pipi yang makin kembang bak baking powder gamaknya .. sekali hambekk kau .. ! makan makan makan .. oh heaven .. ! *lah sangat .. !* =..='

sepanjang masuk hutan .. lagi best kau .. ! jom tengok gambar yang tak seberapa nak elok .. haihh :P






okie3 .. ! segala yang di atas menunjukkan *ayat asyik nak baku je lah .. !* yang nie masa kitorang dekat usim terchinta .. serve vip .. vip kau .. ! ko hadO ? hahh .. ! first time naik kawasan berbukit nie .. angin dye toksah cakaplah .. angin sepoi-sepoi tak reti bahasa .. ! rasa macam nak buat drama titanic kat sini pun boleh ! silakan lah .. ! sampai nak tercabut khemah .. ! terasa di syurga kau time nie .. ! waaah nyaman terasa .. ! :) lalalalalala

time praktikal kat hutan .. !



otw ke raub, pahang .. time to berjimba dalam hutan .. ! bermain mata dengan pacat ! euwhh geli .. tapi gua cekalkan hati gua .. sedut lah selagi kau mampu pacat .. uwekk ! nasib baik boleh survive dalam hutan .. tak mati pong .. ! even kena gigit agas + nyamuk sekalipun .. 6 hari masuk hutan .. 6 hari jugaklah hujan .. alhamdulillah tak demam .. batuk selsema je .. tabahkan hati sambil berkata, nieya mampu buat semua nie ! tanak kalah dengan laki .. ! siap kena denda 2 kali tue .. takkan lupa setiap memori masa dalam hutan .. pahit manis tawar masin basi semua ade .. !

*meminjam status kawan* :-

apa yang kami dapat sepanjang 'annual camp' palapes dalam hutan .. ? of course la banyak story .. suka duka dikongsi bersama..

--> solat dalam keadaan darurat,
--> pengalaman jaga sentri malam ke pagi ikut turn,
--> crawl atas lumpur sambil lilit senjata kat badan,
--> kena denda sebab tak jaga senjata betul-betul,
--> kena denda satu platun sama-sama, sorang buat, semua kena,
--> muka, tangan, kaki, jadi 'port' pacat, agas .. (aarggghh, x suka)
--> terasa ikan2 boleh berenang dalam spike boot, ('banjir' dalam kasut..)
--> bukak je stokin, peta2 alur sungai da cop bawah tapak kaki, (huhu, sakittt .. nak2 bila melecettt ..)
--> salai kaki ramai2 atas unggun api, (woooww, BBQ kaki masing2, heeehhe)

--> tidur dalam kesejukan, menggigil2 tengah malam, terketar-ketar, (memang sejuk giler!!)
--> hubungan semakin rapat, dalam platun rasa macam satu family adik-beradik yang besar and ramai,
--> tidur dalam takungan air bila khemah banjir setiap malam hujan, siap ada yang tidur dalam kubu yang bertakung air pulak tu, (lagi lena kott .. hehe)
--> waktu serang khemah musuh, kemain bersungguh-sungguh buat, tup-tup .. gagal .. ! huu sedih :'/
--> stand to, serang hendap dalam hujan, (terbaik!! pengalaman paling berharga !!!)
--> serang hendap pukul 11, pukul 12 starting hujan lebat, pukul 1 lebih baru musuh datang .. menggigil2 tembak musuh .. nie belum betul2 lagi .. cuba kalau musuh datang waktu pagi ? terbaiklah serang hendap dalam waktu hujan .. ! paginya, buat unggun api sambil memanaskan diri yang kemain menggigil .. terbaikkk !!!
--> penat gali kubu, mintak tolong PK galikan, (nasib baik diorang sporting even penat gali kubu sendiri ..) *oupss yang nie nieya buat sendiri okie .. lalalalalalala .. rase macam gali kubur sendiri pun ada masa nie .. insaf seketika .. sob sob*
--> korbankan semua makanan rangsum yang ada, sebab semua da kebuluran, lapar2 ..
--> ayat keramattt .. kadet .. ooo .. kadet .. pra-support position .. DOWN !! *denda lagi .. !* hahahaha

antara pengalaman yang kitorang lalui sepanjang 6 hari berhutan di hutan .. ! sumpah best gile bila terkenangkan balik .. yang paling best, starting duduk dalam hutan dengan satu platun nie, rasa sangat satu family tue, ada masalah, setel sama-sama . siap boleh bergelak-gelak sakan lagi tue dalam hutan . macam tade masalah . memang biol je otak semua . apa yang penting ! KERJASAMA .. ! starting nie lah mulut aku tetibe nak becok ! cenggini la daku, awal2 je pendiam, bila dah kenal rapat, hambekk kau .. ! jangan tanye kenapa .. bila keluar je dari hutan .. and i was liked .. ! waaa, tak sangka semua nie dah berlalu .. ! tak sangka aku boleh lalui semua benda nie ! gitu kau .. ! *annoying gile .. !* -.-'






say hi to malam BBQ yang hebakk .. ! time nie laa kita boleh manjakan diri kita dengan melantak BBQ laju-laju .. ! aww seronok ! time nie lah kite nak berseronok dua ronok happy2 tanpa ada masalah .. ! gendang gendut tali kecapi, kenyang perut mestilah suka hati .. ! sape tak happy jumpe makanan yang gile banyak macam nie .. ? nak-nak bile dengan budak tecik macam nieya nie .. kemain seronok melantak ! lalalalalalala LOL

---------------------------------------------------------------------

finally, tak sangka 3 minggu jalani latihan, akhirnya dah sampai ke penghujung .. *cecece ayat kemain lagi .. !
maka, bermulalah sesi berphotoshoot *lah sangat .. !* junior palapes dengan y.o. *young officer* @ para leftenan muda kitorang .. sementara tunggu bas usim datang amek .. wajiblah kita mengambil segala peluang yang ada untuk bergambar .. *ciss ayat .. !




kemain over bab amek gambar nak depan-depan .. haihh !

sesi bergambar dengan family platun 4 junior usim .. !

nie abang kitorang .. sama tak muke ? muahaha :P


gambar last waktu dalam bas .. dengan bagpack + kotak rangsum nye lagi .. time nie dah sampai kolej kediaman nieya .. 5 orang je duduk kksi .. yang lain semua duduk hostel kat usim .. sedih gile time nie .. ! rase macam nak berpisah buat kali terakhir pulak ! entah bile boleh macam nie lagi :'/ thanks korang for everything .. ! even penat gile tak terkate, tapi masih boleh sudi tersenyum dalam gambar nie .. ! thanks .. !

eh .. ! entry dah nak habis .. ! cepatnya ! *lalalalalalala*

haa ! macam nie lah yang nieya rase masa annual camp dah nak habis hari tue .. ! rase kejap sangat waktu berlalu .. ! tup-tup, dah nak masuk sem 2 dah .. nanti lepas sem 2 nanti, kitorang yang bergelar junior akan ditauliahkan and naik intermediate .. ! cepatnye ! tulah, dulu, rasa cuak je bile nak annual camp dalam hutan, last2 dapat pengalaman berharga lagi tue .. ! best giler ! bertambah lagi satu family besar kitorang skuad junior palapes UKM !

sementara kita masih bergelar junior nie, hope kita dapat buat yang terbaik untuk skuad kita, untuk platun kita, untuk inter senior kita, untuk y.o. kita, untuk jurulatih2 kita, untuk bangsa dan negara kita .. ecececece :P segala apa yang diorang buat kat kita, layankan je . tunjukkan pada diorang yang kita mampu buat yang lebih baik dari diorang . terutamanya fitik .. ! nanti naik inter, kita dah tak boleh nak fitik lagi .. huhu .. don't worry, be happy .. ! lepas nie, kalau jumpa kat memane, hope tegur2 la .. peace Y ! korang memang terbaikk ! jaga skuad kita sama-sama tau korang ! hope tade yang ppm .. !

p/s : mintak ampun dan maaf sekiranya nieya banyak buat salah and silap dengan semua orang .. ! tak kiralah sama ada dalam blog ke facebook ke sepanjang buat latihan palapes ke .. mintak maaf dan ampun lagi andai banyak yang terasa hati .. ampun lagi dan lagi if ade yang tak suka nieya punye entry yang nie . maybe ade yang tak suka gambar dye kena tayang ke hape ke .. sorry .. maybe it sounds 'over giler' or riyak and so on .. tapi, percayalah .. tade niat pun nak bangga dengan skuad sendiri ke hape ke .. nieya just blog untuk kepuasan hati nieya je .. maaf andai terasa hati .. chill ! sekian ..

SKUAD JUNIOR PALAPES UKM BATCH 34 DAN USIM BATCH 4 TERBAIKKK SELAMANYA !!!

mood : tengah fefeeling rase bertuahnya diri ini terjebak dalam kegiatan haram palapes nie .. kalau tak, membuta je lah part time aku time cuti 3 minggu nie kaan .. waahhh .. what a nice life it has been .. cantik nya perancangan yang Allah dah buat untuk diri sendiri .. tak sabar nak tunggu elaun masuk .. mesti beribu .. wakakakaka .. kena simpan .. ! heavennya bila kenang balik .. rasa macam nak masuk hutan balik .. hihiks :')

'tidak akan ada kemanisan pada diri kita...jika kita tidak merasa kepahitan dulu...'

sekian untuk entry ini ..
Assalamualaikum .. !
and PUBLISHED ! :')

xoxo,
Crafty Nieya .. !

CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
2 Comments

2 comments:

  1. hidopp PALAPESS!! XD
    sy dri UITM,kwan sy pon palapess... bestt kan! whahaha

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah & tahniah untuk korang semua :)
    jaga mental, paling penting jaga kesihatan.
    Akal yang sihat drpd tubuh badan yang sihat.
    Kuat semangat.
    All The Best semua .
    :)

    ReplyDelete

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com