Friday, March 15, 2013

latest story of Crafty Nieya :)



Assalamualaikum semua ! harap semua sihat ! ^^


k foine . terpaksa curik masa berjam-jam nak update blog . again . terpaksa ! banyak sangat kerja yang tak buat lagi . assignment and many more ! sem ni memang kena work hard giler . dengan adobe photoshop, grafiknye lagi . dengan subject business lagi . trying to understand why should us, as students of fakulti pengajian quran dan sunnah dengan kursus pengajian quran multimedia kena ambik subject business . k redha . ada hikmah . actually, banyak giler nak story in this blog ! but i have no time for this . seriously . patutlah dulu masa zaman penjajahan blogger newbie, selalu tengok blog orang yang tak berupdate . dengan habuk bersepah keliling pinggang . fuhhh ! tiup sikit blog ni ! okay dah ! malas nak type banyak banyak banyak . sebab banyak story, nieya nak tepek gambar sepam dua tiga empat lima puluh pam . nahh tengok ! nieya nak gabung semua cerita yang berlaku baru2 nie . tak nak tengok, kau blah sekarang ! ehehehehe :D




dua gambar kat atas nie masa zaman sem 1 dulu . cehh ! membajet lama sangat plak kau, beah !
masa dalam class dengan kat dalam ktm otw balik dari mid Valley . saje tepek gambar nie . rinduuu korangggg !



haa ! yang nie habit baru kalau time kuliyah . nak hilang mengantuk punya pasal, mula lah tangan gatal membajet nak kreatif2 even tak de bakat . daripada layan mengantuk, lagi bagus buat menatang nie . bagus ? erkkk .. ! :P





time kuliyah ilmu tajwid . mudah-mudahan Allah bagi keberkatan ilmu tu . genius mana pun kau, tapi kalau tak dapat keberkatan ilmu pun, tak guna jugak . betul tak ??? ada story pasal keberkatan ilmu ni . nanti sampai bawah, nieya story ..


nie masa kat pusat komersil, fem . otw nak masuk makmal grafik . *perlu ke details, beah ? :P* kitorang buat adobe photoshop basic . buat button . macam kat bawah nie ..



then, terhasillah menatang button comel macam nie ! saya suka makmal grafik ! lepas nie, dah boleh lah buat header transparent plak . tak nak merungut lagi dah tak reti dalam bab-bab adobe photoshop . hehe . Alhamdulillah Allah bagi peluang nieya ambik course pengajian Quran Multimedia nie . kena suka walaupun tak suka ! nak berkat ilmu tak ? hehehe



yang nie time breakfast lepas kuliyah tak silap . makan2 dengan BQB 4 sem 1 . best sangat ! suka3 ! sayang korang till jannah :') hargai sahabat dari sekarang . jangan pernah benci sahabat . satu hari nanti, diorang jugak yang akan tolong kita masa susah . insyaALLAH :)








yang nie time pergi main bowling . bila dan dimana, diharap menjadi rahsia kitorang . hope yang ni first and last kitorang pergi sebab kitorang dah langgar nawaitu belajar kitorang . hahaha . secret ! nanti main bowling lagi tau korang !!! hahaha :D





melaka time ! actually, banyak nak tepek gambar masa kat melaka ni . berita buruknya, semua gambar yang nieya capture, hilang semua . yang nie pun mintak belas ehsan member bluetooth gambar . k sedih sangat ! :'( tapee . ada hikmah yang nieya tahu kenapa semua gambar hilang . thanks Allah ! :')











celebrating zu's birthday ! happy birthday dear ! makan dekat ice-room . okay, sila tergoda melihat keohseman ice-cream tersebut xD





aww ! omeyy tak itew ? hohoks ! :P

yang ni . latest gambar semalam, khamis 14 march 2013 . makan aiskrim lagi ! haha . tengok la tu . aiskrim pun dah nak sama dengan baju . hee :D 
also, it's najihah's birthday ! our ict sifu ! tapi, belum celebrate lagi . insyaAllah nanti kita prank beliau ! xD



okay, nak story pasal keberkatan ilmu . ustaz dengan kawan nieya pernah cakap, even kita tak faham apa yang guru dah ajar . fokus je . kalau boleh jangan ponteng, tidur ke hape ke . haa, tengok je lah muka guru tu lama-lama . yang penting, ambik keberkatan ilmu tu . hormat guru tu . jangan conteng buku @ kitab . conteng paper tak guna tapee . hehee . hormat masa guru ajar . based on pengalaman nieya lah kan, ada orang tu dye tak faham langsung apa yang guru ajar dye . tapi, dye fokus je tengok muka guru tu . dye tak berbual, tidur . dye respect guru tu . last2, nak tau tak ? result exam dye lebih gempak dari orang lain . hope kita ambik moral op da story okay . jangan tengok seseorang tu berdasarkan kejahatan yang dye buat . jangan pernah judge dye baik ke tak . Allah maha mengetahui apa yang ada dalam hati mereka . hati manusia, Allah yang jaga kaan ? thanks Allah atas semua kenangan terindah nie :')


sekian . maaf entry panjang sangat . anggaplah entry nie sebagai topup entry2 lepas yang tak berupdate . maaf salah silap semua . sorry kalau jarang update . adiossa sahabat ! uhibbukum fillah ! :)


xoxo,
Crafty Nieya .. !
Assalamualaikum ..


CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
2 Comments

2 comments:

  1. Assalamualaikum kak,
    belajar business ni senang tak? saya bakal amik course ni kat usim.. and multimedia macammana ye
    harap boleh bantu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. awak dapat kos QM ye.? hm. business okay je senang kalau awak belajar betul-betul. setiap sem akan ada satu atau dua subjek untuk multimedia. kalau awak dapat QM, awak akan banyak belajar pasal subjek arab@agama. g'luck! :)

      Delete

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com