Thursday, April 11, 2013

latihan berterusan palapes UKM .



Holla yuolsz !!! :'D *sebarkan bahagia*

intro aku memang panjang . hah, telanlah kau semua nie xD

okay3 ! so, 6,7,8,9 april 2013 yang lepas nieya menjalani latihan berterusan palapes ukm . and kitorang kena buat latihan pandu arah . barang yang kitorang kena bawak untuk pandu arah tu kompas, peta, protactor, and so on la . untung tak sesat . wee ^^V kitorang kena jalan mengikut bearing and arah yang diberi untuk sampai ke checkpoint yang disediakan . perghh ayat aku nak karangan bm je khonn . masa mula-mula nak pergi latihan tu, macam berat hati giler weii . memang malas ah masa tu . tapi, disebabkan aku dah 2 kali skip latihan, takkan aku tak pergi latihan berterusan ni, kann . 4 hari wOo . dalam berat hati tu, tangan sempat mengemas bag pack pape yang patut dibawak selama 4 hari . last-last, redha and tawakal jelaa . 4 hari tak lama ..


so ! apa yang terjadi selama 4 hari nie ? 2 hari 1 malam kitorang spent untuk latihan pandu arah ni . kitorang pegawai kadet junior combine sekali dengan pegawai kadet intermediate . then, hari ketiga, buat physical training (pt) macam biasa hilangkan sengal2 lutut segala bagai . pastu, kelas macam biasa by our chief instructor (CI), Tuan Sahar . sebelah petang, ada debate paling kontroversi and panas . topik : isteri bekerjaya VS suami suri rumah . hambekk kau . masing-masing nak tegakkan benang yang sedia ada basah ^^V siapa yang menang, takku pasti, sebab nieya ditugaskan untuk buat fitik makanan serve vip . malamnya, ada forum kalau tak silap . kunci masuk syurga . nah,korang hengat palapes ni semuanya tentang askar dan hutan je ke . CI kitorang memang galakkan mende2 macam ni . nak bagi confident bila bercakap . on the last day, sports day . merentas desa, main bola jaring and pertandingan bola sepak antara jurulatih and pegawai kadet .


padan muka dengan hati korang sebab aku punya intro bapak kemain panjang giler nak mampuih . mesti bengang je kan korang dengan frustrated and buat muka ketat sebab bosan bace story aku tanpa ada gambar . kau nak baca ke tak, aku tak kesah, dapat ?? LOL nah gambars =P




ni lah CI kitorang, Tuan Sahar yang dihormati dan disayangi ^^V


baru first day buat latihan pandu arah, kitorang dah kena uji dengan Allah by hujan renyai-renyai plus lebat sepoi-sepoi tak reti bahasa ^o^ lenjan je semua . lantakla






time ni, dah sampai ke checkpoint ke-2 . dengan baju yang basahnye lagi . memang seronok ar redah hujan =P


segala halangan, dugaan dan rintangan kami redah dengan penuh semangat . cehh puii la kau, beah !





------------------------------------------------------------------

yang bestnya, hang tau dak kitorang bermalam kat mane ?
HOTEL wOo . ahahahaha
hotel terbiar yang kini dihuni dengan anjing2 . wuwuwuu T_T


waa pun tak paham sangat apesal diorang tutup ini hotel . mungkin bankrup . or whatsoever lah . tapi, waa cakap sama lu suasana persekitaran dye not bad la . kalau tade sape yang nak bangunkan hotel ini, akan daku rampas untuk buat projek masa depan waa . muahahahaha gigih jugak aku nie LOLOLOL









---------------------------------------------------------------------

finally, kitorang sampai ke destinasi asal kitorang . perghh, burn tak burn hidung waa time nie -..-'
sementara tunggu trak 3 tan amek kitorang, snap gambar setepek dua memang dah jadi menatang wajib untuk kitorang . semua ni kenangan terindah !





with our jurulatih, stap Gane . kitorang sayang stap selamanya !


masa tunggu kenderaan nak balik, tetibe dapat arahan kitorang kena jalan kaki balik markas ukm kitorang berpandukan bearing, arah dan peta yang diberi . wadefiiiiiiiiiiiiiiiiiish -..-' jauh kott . pastu kena jalan ikut peta segala bagai . memang rasa sakit hati ar masa tu :'( yang penting, semua orang kena tipu hidup-hidup . lastly, naik trak 3 tan jugak . padahal dah buat persiapan segala . siap bagi briefing bagai konon kalau jalan kaki, dijangka akan sampai pukul 2 pagi . homaigaddd . tapi, aku tengok stap2 kitorang macam nak ketawa je  . aku dah syak dah yang ini semua poyo and tipu belaka !


stap kitorang ni kalau main tipu-tipu, muka dye serius hang tau dak ? sampaikan kitorang percaya bulat-bulat, segi tiga, sfera bagai . sebab tu lah kitorang sayang stap kitorang yang satu ni -.-' stap Gane sentiasa di hearty <3

-----------------------------------------------------------

third day, class time and debate .




*motip letak abang2 POYO ???*
lalalalalala



kontroversi giler kau debate kitorang ^O^
panass panassss nenassss eh ?

-----------------------------------------------------------

- last day -









yes ! pabila pegawai kadet (lelaki) ditugaskan fitik XD
see, kemain bertungkus-lumus diorang :)
nampak tak semangat berpasukan and satu skuad disitu ???


paling sedih, sebab tak dapat bergambar satu skuad junior :'(
oh ya ! thanks to pegawai kadet wanita junior UKM sebab tumpangkan kitorang junior usim bermalam di kolej anda :D jasamu dikenang sentiasa :')



CREDIT GAMBARS : AMINUR AZIEM (pegawai kadet junior)



. sekian sahaja kisah kami sepanjang latihan berterusan selama 4 hari .
papai ! ^^V take care ! adiossa ! hasta manana !


xoxo,
Crafty Nieya .. !
Assalamualaikum .. :')


CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

No comments:

Post a Comment

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com