Sunday, June 30, 2013

tutorial : cara mudah untuk printscreen tanpa menggunakan paint @ photoshop .



first of all, ai nak ucap tahniah to kelantan, tahniah to JDT . takpe lah, walaupun JDT tak menang, kami tetap setia sokong JDT no matter what happen . ecehh . harOk ah korang batak giler 'kelate, kelate' . whateverrr . k sorry over . back to our topic . ni ceq nak cite ni, hangpa semua mohon dengaq baik2 *tetibe masuk kedah, apekedehal ni ?* tadi tengah jalan-jalan promote blog sendiri dalam blogger group . haha . then, nampak lah orang post yang bertajuk : cara mudah untuk printscreen . ambuii kemain tajuk depa dah cukup menawan untuk tarik aku baca blog dia . hebat permainan dye xD miahaha . noobnye ai menatang-menatang ni punya senang, ai baru nak tau ? aisehmen -.-'


baru je tadi ai buat printscreen guna paint, mak oii . lecehnyeeee . ai pun ade terfikir, agak-agak ade tak cara paling berkesan dan efektif printscreen yang paling menjimatkan masa dan tenaga ? sekali, hambekk kau . doa ai termakbul je . so, ai bukak lah blog dye . tuan empunya blog bernama Aziz Safian . yu tau tak dye cakap ape, hanya perlu gunakan software 'fast stone capture' yang direka khas untuk tujuan printscreen ni . so, dah tak payah lah nak batak giler bukak paint @ photoshop lepas ni . download je software tu, then guna je dengan senang hati, bak kata pepatah, 


'kain berus tali kecapi, printscreen terus, suka hati'
*okay, failed, bab pantun dua kerat, bukan kepakaran ai*


haa, yang lebih istimewanya, korang boleh printscreen terus panjang-panjang . kalau nak printscreen terus satu website pun boleh maa . contohnya, macam ni :


credit image to : blog Aziz Safian .


hahh, kemain panjang yuolss dye printscreen . hebak tak software nie ? eh, jangan tunggu lagi . jangan fikir was-was lagi . download je kat sini -> http://bloqazizsafian.blogspot.com/2013/06/cara-mudah-untuk-print-screen.html <-


yang ni, ai punya printscreen . maaf buruks XD
*walaupun terabur, nieya dah cuba sedaya upaya k . praktis lah ! ;)



selamat mencuba yuolss ! ;) sementelah ai nak godek-godek try printscreen blog ai XD

*maaf di atas kegedikan terlampau penggunaan, ai + yu + yuolss* ;D

xoxo,
Crafty Nieya ..!
Assalamualaikum ..

CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
4 Comments

4 comments:

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com