Thursday, October 17, 2013

#happy #birthday


Assalamualaikum :)

malas nak taip, tapi copy status facebook boleh ..? nah, bace :)


SPECIAL POST :

Assalamualaikum, Siti Rabiatul Addiniah  happy birthday to me . be a good muslimah . be a good girl . be a good student . be a good people . thanks to my skuad yang wish birthday . especially to my roomates, Nur Atiqah thanks for the cute tortoise . malu pulak rasenye kalau nak compare dengan tortoise yang tecik aritu . thanks semua . memang sengaja hide birthday . ada sebab sebenarnya . satu, sengaja nak tengok sape yang wish . kedua, tanak timeline jadi semak . okay bajet retis . lol 

************************************************

#REMINDER #DIRI :

yang penting, kena banyak muhasabah diri . ape je yang didi dah buat sepanjang 20 tahun dalam mengenal penciptaNya ..? ape je yang didi buat untuk tingkatkan amalan ..? didi sedar didi paling banyak buat dosa . didi sedar setiap kali didi bertaubat, mesti didi akan ulang lagi kesilapan tu . tapi Allah still banyak kali selamatkan didi dalam apa jua keadaan . thanks Allah . maybe sebab tu didi rasa didi tak nak orang wish birthday didi . ape yang didi nak, orang tegur salah silap didi . didi hope someone boleh tolong didi perbaiki diri . tapi .. bila didi buat salah sikit, takde orang tegur . meskipun kawan rapat . patut ke didi panggil sahabat ..? didi banyak dosa . didi tak layak dapat pujian orang . kalau lah Allah bukak aib didi, masyaAllah betapa malunye didi dengan semua orang . betapa malunya didi nak berhadapan dengan Allah . macam mana nanti nak jawab kat padang mahsyar ..? apa didi nak jawab bila ditakdirkan didi meninggal dunia hari nie ..? apa didi nak jawab bila malaikat tanya, apa yang kau dah buat sepanjang 20 tahun hidup di dunia ..? masyaAllah subhanallah Allahuakbar :'( setiap kali didi mintak peluang kat Allah, mesti Allah bagi peluang tu . banyak kali Allah bagi . tapi, didi ..? kalau orang tak nak tegur didi, biar diri sendiri yang tegur . tanya diri, apa yang didi dah sumbangkan untuk islam sepanjang 20 tahun nie ..? petik kata-kata kat facebook :

wahai didi.

jika anda seorg pelajar yg mengambil jurusan agama secara formal,
dan anda mendapati anda tidak berkelakuan sepertimana sepatutnya,
maka anda layak berasa malu dgn diri anda.

dan

jika anda seorg pelajar yg pernah mengambil jurusan agama secara formal suatu masa dahulu,
dan anda mendapati anda tidak mengamalkan apa yg anda telah pelajari,
maka anda perlu berasa malu dgn diri anda.

dan

jika anda seorg pelajar yg mengambil jurusan selain jurusan agama,
dan anda mendapati anda tidak mengamalkan ajaran agama islam dgn sepatutnya,
maka anda sepatutnya berasa malu dgn diri anda.
alangkah keciknya dunia ini.
hakikat anda itu adalah diri ku sendiri jua.

deep* tengok cermin. nanes 

-------------------------------------------------------------------

to atie, beah nak buat confession ni . rasa bersalah je buat atie tertanya-tanya . so ... i'm the one yang bertanggungjawab sepenuhnya ke atas kek dan hadiah kelmarin . last minute punye plan . nak prank selalu tak menjadi . happy belated birthday . be a good girl then . may Allah bless you . thanks for this cute "babyboo torty" *tortoise dah ade nama* 
#octoberians 







say hi to my "babyboo torty" :D

-------------------------------------------------------------------

birthday girl dah expired date dah pun, 16th .
sebarang wishes lepas ni takkan dilayan .
hanya mengharap tembakan doa 
pftt . bajet retis . kbaii 

--------------------------------------------------------------------

moga Allah redha .
Assalamualaikum ..


p/s : didi = beah = nieya


love,
Crafty Nieya 

CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
4 Comments

4 comments:

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com