Tuesday, February 25, 2014

web graphic design assignments.



holla ! :D

so, gua rasa wa nak update design assignment semester tiga yang lepas punya, Laman Web Grafik 2. kitorang kena design 4 jenis website yang berlainan jenis. contoh, laman web yang berkaitan dengan informasi, kewangan, fotografi, and so on. dan kitorang kena design homepage website beserta dengan tiga lagi anak-anak dia. foine. korang tak faham. meh, nak explain. ehem. bismillah. :)


contoh, nieya buat laman web pasal gaming. so, nieya kena design home dengan 2 lagi anak buah dia, such as, gallery and contacts. setiap satu website kena buat macam tu. so, jumlah semua kena ada 12 jenis design. okay, foine. amek masa lama sebab due date panjang. tapi, bila dah last minute, dah tentu amek masa sikit sebab kalau dah kelam-kabut, laju je otak berjalan carik idea nak design khonnn. benci tau uolllsss. okay, setakat sini, dah faham dah anak murid saya? oh. baguih nah hangpa semua.


k penat bebel. nah, tengok design. lawa tak lawa, jangan banyak bunyik. mohon sumbat mulut tu dengan earphone mouthphone. erkk. kbaii. =P


*klik gambar kalau tak nampak*














next.
*haa, jangan ingat sampai situ je tahu. -.-'*

then, antara 4 jenis design website tu, kitorang kena pilih salah satu jenis website je. daripada satu jenis website ni, kitorang kena design :
  1. Letterhead,
  2. Business Card,
  3. T-shirt,
  4. Transport Delivery,
  5. Poster.
kesudahannya :
Taa Daaaaa ..!!! X)

nieya buat website : Addiniah Creative Design,
Designing you a bookmarks, notebooks, booklets, cards, buttons, etc..
credit banyak-banyak to owh so muslim! sebab banyak bagi inspirasi untuk tujuan pembelajaran.
neway, bukan betul-betul wujud pun website nie. just for assignment je. ehehee ^^V




*poster*


*van delivery*


*business card*


*letterhead*


*t-shirt*


so, nak bagi credit jugak dekat sebahagian website yang banyak bagi inspirasi copypaste. trololol.

Rujukan: Owh So Muslim! Website
Owh So Muslim (OSM) Facebook
MiniClip Games
Nature Photography

oh, design website palapes tu diri sendiri buat okay. tapi, credit kat skuad jugak sebab guna gambar diorang. paling senang design website palapes sebab tak sampai 3 jam dah siap. yang lain, sampai berminggu berbulan. hahh kau. kellasss. clap hand pliss! bagi reward kat diri dengan makan choki-choki cekelat campur susu sebab akhirnya dapat A untuk subjek nie. sem 4 sekarang nie, ada 2 programming. :O

macam dah banyak membebel je. k stop. jumpa next entry..! :)

blog updated : mission accomplished! :D

love,
Crafty Nieya..!
Assalamualaikum ..

CLICK DONATE N GET REWARDED ->


Thanks for reading. Do like and leave your comment. Really appreciate that :)

Comments
2 Comments

2 comments:

✿ Assalamualaikum, thanks comment here yo ! ✿

This is an Official Blog. Copyright© All Rights Reserved http://craftynieya.blogspot.com